Yahoo grundare går Lenovo styrelse som observatör

Yahoo grundare och tidigare vd Jerry Yang är utsedd att vara en del av Lenovos styrelse men kommer inte att ha någon rösträtt.

Hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, hårdvara, Lenovo bloats upp Android med Microsoft Office och Skype, datorer,? Lenovo förblir positivt trots sex procent 1Q17 intäktsminskningen, rörlighet, Moto Z Force Droid Edition recension: splitter display, batteri för att hålla, och funktionell modulär design

I ett uttalande onsdag, Lenovo, säger Jerry Yang utsågs en observatör och kommer att delta styrelsemöten där han kommer att dela sina erfarenheter som en Internet och teknik pionjär.

Men Lenovo noteras att en observatörer ombord kommer Jerry Yang inte har befogenhet att rösta på någon styrelsemöte och får inte utöva andra rättigheter som en chef på ett sådant möte.

I uttalandet, Yang Yuanqing, ordförande och VD för Lenovo, sade: “Jerry utnämning som observatör till vår styrelse främjar Lenovos rykte som en transparent internationellt företag … Jerry perspektiv, erfarenhet och beprövad entreprenörsanda kommer att hjälpa oss att fortsätta att driva tillväxten och expandera vår verksamhet. ”

Jerry Yang sade i ett uttalande: “Jag är hedrad att ansluta Lenovo som observatörer ombord på en spännande tid i sin tillväxt Jag ser fram emot att använda mina tidigare erfarenheter som en teknik entreprenör och innovatör att ge råd som Lenovo tittar på nya områden av. tillväxt.”

“Jag tror att Lenovo starka ledningsgrupp, tillsammans med sin innovativa strategi placerar dem väl för fortsatt framgång som en global ledare inom teknik”, säger Jerry Yang.

Han hade avgått från Yahoo i hans inlägg som regissör och VD i januari 2012. Under sin tid på Yahoo, hade han vanhedrande vänt ner ett uppköpserbjudande från Microsoft i 2009, ett drag som observatörer sade var omöjligt för företaget att återhämta sig från.

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Lenovo bloats upp Android med Microsoft Office och Skype

? Lenovo förblir positivt trots sex procent 1Q17 intäktsminskningen

Moto Z Force Droid Edition recension: splitter display, batteri för att hålla, och funktionell modulär design