SAP: Transparent SME “djupdykning”

Efter det är Business Objects Influencer Summit, SAP hade en liten och medelstora företag “djupdykning” händelse för bloggare, analytiker och press. Både SAP: s strategi och bolagets öppenhet var imponerande.

SME portföljstrategi. Jeff Stiles, SAP: s Senior Vice President för SAP SME lösning marknadsföring, ledade en sammanhängande produktutbud som segment marknadens längs flera dimensioner

I en uppföljande e-post, Jeff kommenterade

Den andra saken som bör övervägas är hur en organisation konkurrerar (behöver de djupt anpassa lösningen så att den passar deras unika behov?)

SAP: s erbjudande till SME-marknaden består av följande

Business One: SAP: s produkt “små företag som har vuxit ur sin bokföring endast ansökningar.” Lämpliga kunder är i allmänhet under 100 anställda med 30 användare.

Affärs ByDesign: SaaS erbjuder för “snabbväxande medelstora företag, med begränsad programvara och system, som inte vill bygga en stor IT ryggrad.” Även målgrupp för ByDesign verkar överlappa Business One och allt-i-ett är värd aspekt en stark punkt av differentiering.

All-in-One: Syftar till “medelstora företag som letar efter en lösning som uppfyller deras höga krav branschen och hjälper växa och utveckla verksamheten.” Denna produkt kan hantera en stor del av verksamheten komplexitet upp av SAP: s stora företag svit, men är utformad för mindre företag.

Följande bild sammanfattar dessa punkter (anpassad från en SAP-medföljande bild)

Den tydlighet och kvalitet SAP SME strategi har kommit långt under de senaste åren. Som Dennis Howlett kommenterade Business One

Mina tidigare erfarenheter med BusinessOne är en lösning som var relativt stillastående på marknaden, mindre än konkurrenskraftig funktionalitet och lider av prestandaproblem. Det var två år sedan. Idag, är produkten förbättras från varje vinkel. Prestanda har förstärkt upp betydligt, kvalitet har förbättrats, men viktigast av allt, smarta VARs har listat den aktuella iterationen ger en verkligt lönsamt alternativ till Microsofts produkter.

Implementerings innovationer. Ur ett projekt misslyckanden perspektiv, jag vill lyfta fram SAP Best Practices del av All-in-One. Rotade i arbetet påbörjades i mitten av 1990-talet av SAP förenklings Group, avancerar SAP Best Practices genomförandet state of the art.

Här är SAP: s glida på detta ämne

Enligt min uppfattning, produktifiering kunskap är en av de bästa möjligheterna för att minska programvara genomförande tid och kostnad. På en direkt relaterad not, jag tror också att paketerade tjänster i slutändan kommer att ligga till grund för alla utom de mest komplexa genomförande konsultinsatser i hela företaget mjukvaruindustrin.

Programvaruleverantörer och konsulter kan förbättra effektiviteten genomförande genom standardiserade genomförande vägkartor, strukturerad förkonfigurationen analys och konsekvent informationsutbyte från pre-sales genom go-live. Men med tanke på den organisatoriska komplexiteten kring försäljning och distribution av företagsprogram, i kombination med teknisk konfiguration utmaningar, uppnå dessa mål har varit svårfångade.

Det är värt att nämna att vissa konsulter tredjeparts och systemintegratörer motstå effektivitet genomförandet eftersom det minskar debiterbara timmar. Även om många konsulter hatar fel, tror jag tredje part fakturering churn fortsätter att ha hört smutsiga lilla hemlighet.

Kund storlek, Business och organisatoriska komplexitet, tillväxttakt och bana, IT-infrastruktur kapacitet, Företräde för på premissen kontra mjukvara som en tjänst (SaaS) lösningar

Även om jag inte har talat med SAP-kunder om specifika Best Practices-baserade implementeringar, både koncept och presentation passerar lukttestet. [Upplysningar: För många år, med början i 1996, mitt företag var djupt involverad i utvecklingen av de första generationerna av SAP: s snabba verktyg för genomförandet. Jag har ingen sådan relation med SAP för närvarande.]

Vad saknas. Medan SAP: s små och medelstora företag positionering har blivit skarpare tiden, flera punkter förblir förvirrande

Insyn och öppenhet. SME djupdykning höjer ribban på kommunikation genom företagets programvaruleverantörer. Ledda av Jeff Stiles, SAP chefer, partners och kunder accepteras utmanande frågor från den lilla publiken (30 personer). Till sin kredit, Jeff tillät heldags schema för att driva baserat på publik intresse särskilda ämnen. Även om många av de frågor som var tuffa och analytisk, svaren var enkel och reflekterade förtroende erbjudanden.

SAP blogga. Många av dagens mest insiktsfulla frågor kom från Enterprise Irregulars deltar som gäster i SAP: s bloggare uppsökande initiativ: Vinnie Mirchandani, Dennis Howlett, Brian Sommer, Sandy Kemsley, och jag själv. Drivs av SAP: s Mike Prosceno och Stacey fisk, erbjuder programmet bloggare oöverträffad tillgång till SAP ledande befattningshavare och information. Med detta program, SAP sätter affärssystem standard för att ge insyn bloggare.

Positioneringen behöver fortfarande ytterligare fokus och förtydligande. Till exempel, överlappningar mellan ByDesign och och andra produkter behöver ytterligare definition. Dessutom linjen mellan All-in-One och större Business Suite produkt fortfarande något otydlig,. SAP: s redogörelse för långsiktiga engagemang till ByDesign behöver förstärkning. Förändringar i ByDesign produktsläppstrategi i kombination med bolagets historiska stora företag fokus, kunde göra potentiella kunder skygg om att anta detta erbjudande. Om SAP menar allvar ByDesign måste det sätta en bestämd andel i marken och klargöra sin avsikt att förbli fast bakom denna produkt under lång tid.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Observera att andra företag mjukvaruföretag: öppenhet är ett tecken på förtroende och visar att du har något att dölja. Låt oss se dig steg upp och möta öppenhet utmaningen.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner