Enkla alternativ för Comancheros

kommenterande bikies behöver inte försöka så hårt för att hålla sina samtal outnyttjad.

(Lättare bild av Heather Katsoulis, CC BY-SA 2.0)

Global bikie gäng de Comancheros påstås slog behandlar drogkarteller att importera BlackBerry telefoner laddad med untraceable mexikanska SIM-kort.

Systemet Den mexikanska telefon registrering är en enda röra så att dess SIM-kort kan användas för att undvika avlyssning över hela världen, om än med några rejäla roamingavgifter.

Däremot har polisen och telekomleverantörer sade att det finns många sätt kriminella gäng kan kommunicera off-grid: med hjälp av mexikanska Sims är bara en av många vägar som ska exploateras.

Varför inte använda stulna mobiltelefoner? Det finns gott tillgängliga, med några 200.000 rapporterats försvunna eller kläms i Australien varje år.

Eller så kan de använda en falsk körkort att registrera en australisk SIM-kortet under falska uppgifter.

Bikies behöver bara behålla avståndet mellan mobilnummer och sin identitet. Om länken görs kan lokala telefonbolag avlyssna deras samtal, om antalet är registrerad i Mexiko eller Melbourne.

Även om de beslutar att importera mexikanska Sims är det enklaste sättet att vara anonym, varför importera hela telefonen? De kan vara bättre att sätta ett SIM i en BlackBerry köpte ned på gatan, eftersom det ger samma krypterade e-posttjänst, men innebär inte mixtra med telefoninställningarna eller en smärta-in-the-ökända utländsk laddare.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende