? Google diken högersidiga annonser för stationära datorer: Vem skruvas?

Google har rullat ut en ny sökresultatsida på skrivbordet som eliminerar annonser till höger och förändringen är lite seismisk.

Sökandet jättens förändringar, som har rullat ut under helgen, dike sido annonser rätt till förmån för spåren på toppen och botten av sidan. För vissa kategorier, kommer Google sätta sin produkt notering modul till höger så att du kan kontrollera inventering och prissättning genom sökandet jätte. Organiska resultaten trycks ned.

Google kommer att säga det är ständigt tweaking sidor för att ge den bästa användar och marknadsförare erfarenhet. Men den största fördelen kommer förmodligen att gå till Google. Det kommer att finnas färre annonsplatser på stationära sidor och budgivning kommer att gå upp. Som ett resultat kommer marknadsförare att spendera mer. Denna dynamik är bara svälla för Google, men nedfallet är omfattande.

Låt oss spela vem som skruvas

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Småföretag spolas. Högre annonspriser och kostnad per klick är bra för Google, men om du är ett mindre företag med en begränsad budget i behov av marknadsföring returnerar dessa förändringar är inte så stor. Man skulle kunna hävda vissa småföretag kommer att känna klämma. Kanske dessa marknadsförare flytta sina utgifter till Facebook med tiden,. Organiska resultat pressas för användaren. Med dessa förändringar är Google mindre sökmotor. I de flesta av mina sökningar, skulle jag få en rad annonser och oftare än inte några Google notering med vägbeskrivningar och andra tjänster. De organiska sökresultat skulle kunna passa i en fingerborg eftersom längst ned på sidan hade sökannonser också,. Den som inte vill ha en ägs och drivs plugg blir irriterad. Sökresultatet remix från Google ger större möjligheter att ansluta sina ägs och drivs platser,. Annonsörer kommer att bestå fler budgivningskrig. Googles förändringar se budgivningskrig i nyckelkategorier. Små företag kommer att känna klämma mest, men stora företag kommer också. Google tog bara mer av din budget. Den stora frågan är vad du ska göra om det. På kort sikt svaret är inte mycket.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst