Ökningen av Gigwalk: Tänk om ditt företag hade en halv miljon mystery shoppers

“Trust, men kontrollera” är ett uttryck som blev känd genom Ronald Reagan under slutet av det kalla kriget. Det är också ett koncept som många CPG (konsumtionsvaror), publicering, skyltning, banktjänster och andra industrier önskar att de skulle kunna genomföra, alltför. Den tiden kan vara på dem.

Låt oss ta CPG.

Har du någonsin märkt dessa enorma ändtätningen eller kassan visar på din lokala livsmedelsbutik eller återförsäljare? Några av dem närmar episka nivåer av kvadratmeter varje gång en Super Bowl eller nationell helgdag kommer upp. Tillverkarna betalar dessa butiker en furstlig summa har exklusiv tillgång till den golvyta. Men tillverkarna har en tuff tid att verifiera att återförsäljaren faktiskt gjort det tillgängliga utrymmet. Det är faktiskt ganska frestande för en detaljhandlare att ta en rabatt oavsett om de förtjänat det eller inte.

En ny programvaruföretag som kallas Gigwalk har ett kostnadseffektivt sätt för CPG tillverkare att kontrollera denna verksamhet. Gigwalk har över en halv miljon användare av sin smartphone app. Om en CPG företag behöver människor att gå till lokala livsmedelsbutiker att göra denna kontroll, sänder Gigwalk ett snabbt meddelande till medlemmar som är nära butikerna i fråga. Gigwalk erbjuder personen, en så kallad Gigwalker, en avgift (t ex $ 5 eller 10 $) för att gå över gatan, leta efter displayen svara upp till fyra snabba frågor om skärmen och lämna. Gigwalk kanske vill att de ska bifoga en bild, även om det är motiverat.

Gigwalk använder geografisk läges koordinaterna för smartphone användaren att identifiera huruvida potentiella Gigwalkers är i omedelbar närhet till ett målläge. Det har också tillgång till viktiga statistik om Gigwalker (Vad dollar belopp är av intresse för denna specifika Gigwalker, hur ofta detta gigwalker bemöta dessa krav, som lagrar detta Gigwalker går aldrig, osv.) Anmärkning: Gigwalk klienten aldrig vet identiteten hos de specifika Gigwalkers inblandade på deras uppdrag.

Tillverkare eller distributörer kanske vill Gigwalkers uppmana vissa butiker flera gånger på en dag. Till exempel kan en drink / dryck företag vill se hur snabbt merchandise flyger bort från hyllorna i utvalda butiker under en viss semester helgen. Om bilden visar en annalkande lager-out situation kan en lastbil med mer merchandise skickas omedelbart.

CPG företag kan, med Gigwalk, bestämma

Den använder sig av denna tjänst är otaliga. Ett tecken företag kan finna Gigwalk att vara en ytterst kostnadseffektivt sätt att samla in information om skyltning närvarande på var och en av sina kunders snabbmatsrestauranger. Med Gigwalkers ta några snabba bilder av butiker sparar tid och resekostnader.

Banker och andra företag kan värva Gigwalkers att hjälpa dem dokumentera saker som

Utgivare kan kontrollera om tidningskiosker korrekt visar tidskrifter, särskilt om handlaren är att få ett bidrag för att visa full täckning.

Och listan över möjliga användningsområden kan göras lång.

När jag talade med Gigwalk vd Bob Bahranipour förra veckan diskuterade vi viktiga tillväxtstatistik för företaget. För närvarande har Gigwalk över 100 kunder och över 500.000 Gigwalkers. Av större intresse för mig var att företaget har erbjudit upp (och avslutade) över 4 miljoner spelningar under första halvåret i år.

Effektiviteten hos särskilda marknadsföringskampanjer, Nivån på handlarens medverkan, vare sig displayer genomförs korrekt och i rätt lagringsplatsen, Vilka hyllor varan faktiskt visas på

Är egenskaper fortfarande bibehålls,? Var lånebeloppet som faktiskt används för att göra kapital förbättringar som medlen är öronmärkta för?

Vilka andra användningsfall är företag som kommer till dem med,? Vilka typer av analytiska insikter är deras lösning levererar, Vad är de affärsmässiga argumenten för denna lösning och vilket värde realiseras för närvarande?

Om du får för många kunder innan du får tillräckligt Gigwalkers, då kundnöjdhet kan sjunka. Eller, om du får för många Gigwalkers innan du får tillräckligt spelningar för dem, då människor kommer att släppa ut som de aldrig belönas för sitt deltagande.

Vi diskuterade också hur ett system som detta skulle kunna vara (miss) som används av företag för att samla konkurrenskraftiga intelligens. Medan prisinformation är något Gigwalkers kan nu samla in, är Gigwalkers inte gett uppdrag som strider mot en annan företagets immateriella rättigheter. Till exempel skulle Gigwalkers inte bli ombedd att ta bilder av ett företags maskiner, planer etc. Eftersom Gigwalk kunder inte vet identiteten på Gigwalkers de Gigwalkers som tilldelas kan endast få tillgång till samma offentliga utrymmen som en normal kund skulle ha tillgång. Detta är en bra sak.

Vi diskuterade också hur Gigwalk kommer att fortsätta expandera sitt nätverk av både Gigwalkers och kunder. Detta är alltid ett spännande samtal, som framgångsrikt byggandet av ett välbalanserat nätverk har bedeviled andra mjukvaruföretag och marknadsplatser i det förflutna. Om du får för många kunder innan du får tillräckligt Gigwalkers, då kundnöjdhet kan sjunka. Eller, om du får för många Gigwalkers innan du får tillräckligt spelningar för dem, då människor kommer att släppa ut som de aldrig belönas för sitt deltagande. För nu är Bob fokus på att få fler kunder som Gigwalker del av ekosystemet växer alldeles utmärkt på egen hand.

Gigwalkers betalas via PayPal för sina genomförda uppdrag.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Systemet är för närvarande inriktad på den nordamerikanska marknaden för tillfället. Global expansion kommer senare.

En uppsättning av analytiska applikationer körs på Gigwalk molnet för att hjälpa kunder ser realtidsdata som samlas in.

Prognos

Vad Gigwalk gör faller rätt i vad Fubinis lag förutspår. Att lagen säger

Folk har haft mobiltelefoner, GPS-system och textmeddelanden teknik i flera år nu. De använde mobiltelefoner för att göra mer praktiska samtal (steg ett) precis som de brukade GPS-teknik för att lokalisera var de vill gå (även steg ett) mer effektivt än med en pappersbaserad karta.

Enterprise representerar det kitt som binder samman team och affärsprocesser, särskilt i globala organisationer. Se hur affärssystem förenklar, webifying, mobilisera och få en mycket mer social.

Gigwalk använder en kombination av dessa tre tekniker (i smartphones) för att låta människor och företag gör nya saker (steg två). Vad de skapar är ett nytt sätt att: mäta efterlevnaden (för CPG företag), bestämning av realtidsstatus av händelser, att skapa intäkter för mobiltelefonanvändare, osv. Alla dessa är steg 3 objekt som kommer att förändra hur företag interagerar med varandra och allmänheten. Kommer detta att leda till förändringar i arbets stilar? Jag kan inte säga. Men det kommer att leda till en ny nivå av kontroll inom affärsekosystem. Denna öppenhet kommer att ändra några tillverkare / kund / leverantörsrelationer för säker. Hur kommer Gigwalk förändra samhället och teknik framöver? Jag vet inte. Men jag kommer att titta på.

Jag kommer också att titta för att se om mer traditionella mjukvaruföretag kommer att försöka kopiera denna teknik. Jag skulle bli förvånad om de gör och mer förvånad om de var framgångsrika. Detta är ett moln / mobil lösning som bygger på ett stort nätverk av smartphone-användare att lyckas. Traditionella ERP eller CPG leverantörer sällan har nätverk av smartphone-användande främlingar som är villiga att göra spelningar för dem eller deras företagskunder. Dessutom är Gigwalk typ av lösning inte bara i DNA hos många företag programvaruföretag. Jag säger inte att det inte kan eller inte kommer att hända. Jag är skeptisk, men.

I framtiden, här är några saker som jag skulle vilja veta mer om, re: Gigwalk

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september