Qantas startar begäran om översyn

Medan Balfour avböjde att diskutera alternativ för sin ansökan strategi, bekräftade hon niomånaders översyn skulle kick off före jul. Hon beskrev Qantas “tänkande i området som” på sitt allra tidigaste stadiet för närvarande “.

Bärarens 50-årig IT butiken är för närvarande brottas med hanteringen av 700-tal applikationer, av vilka många är skrivna i äldre programspråk såsom Cobol och Fortran, och betjänas av en, på samma sätt åldrande grupp av programmerare. Föråldrade karaktär IT-verksamheten är en stor bidragsgivare till det faktum att flygbolagets spendera på IT och telekom sitter på cirka 4 procent av intäkterna jämfört med ett genomsnitt mellan regionala konkurrenter 2 procent.

Dock har Qantas gjort en start på sitt förändringsprogram, med andel av ansökningarna hanteras internt sitter vid 75 procent till 80 procent, enligt Balfour. “Vi har tjänsteleverantörer för, ett stort antal applikationer redan idag,” sade hon till webbplatsen Australien ..

Ett initiativ genomförs tre år sedan var att ersätta alla sina företagsapplikationer – som innehöll 38 separata personal databaser och en 25-årig stordatorapplikation – med Oracle E-Business Suite som körs på Linux. Oracle är ett av Qantas återstående strategiska partners efter bäraren konsoliderades antalet leverantörer. Andra inkluderar Telstra, IBM, Amadeus (som är värd sitt bokningssystem) och SITA (som ger flygbolagets internationella nätverk).

Andra system som ska uppgraderas eller outsourcad hittills omfattar huvudbok och mänskliga resurser.

Men stora utmaningar fortsätter att konfrontera Balfour, som är också Qantas Business Services verkställande chef. Bäraren ingenjörs och underhåll programvara – skriven i, Cobol – är länge sedan för utbyte, men att få ett business case tillsammans för AU $ 100.000.000 plus kostnaden för att flytta den till en Unix-miljö har visat utomordentligt hård.

Qantas omvandlingsprojekt är utformad för att stänga av flygbolagets informationstekniken arm i en strömlinjeformad, till stor del, utlagd drift leverera kostnadseffektiva tjänster till, AU $ 13 miljarder per år verksamhet.

Företaget undertecknades i maj 2004 erbjudanden värda ett sammanlagt värde av AU $ 1,4 miljarder Big Blue och Telstra för förvaltningen av sin infrastruktur och telekommunikation. Big Blue har en 10-årig, kontrakt värt AU $ 650.000.000 att hantera stordator och mid-range datorer samt datacenter operationer och andra managed services, medan Telstra har tagit på sig ansvaret för röst, data och skrivbordstjänster för sju år under en AU $ 750.000.000 affär.

Medan avtalen lämnar Qantas med en 700-stark IT-arm kör mer än 100 projekt samtidigt, är programmet som orsakar massiva omvälvningar på bäraren. I slutet av förra, månad, flygbolaget flyttade sin stordatormiljö från sin 35-åriga datacenter under jord i Sydneys centrala affärsdistrikt till en ny IBM anläggning i Baulkham Hills 45km bort.

Balfour sade att flytta omfattade TPF (Transaction Processing Facility) miljöer och IBM MVS (Multiple Virtual Storage) system med flera partitioner som kör upp till 120 företag, applikationer i en mängd olika utvecklingsmiljöer samt en Tera datalager miljö.

Skiftet framgångsrikt genomförts mellan 11:00 den 23 oktober och 03:00, 24 oktober, Balfour sade, med “Qantas” stränga säkerhets- och rutiner “följs hela tiden. De fyra-timmars fönster sattes åtminstone känslig tid för störande flygverksamheten och en fullständig genrep genomförde förra helgen för att minimera riskerna i samband med den aktuella händelsen.

Det är dock långt ifrån den sista flytten flygbolaget ansikten på kort sikt. Cirka 16 mid-range servrar måste flyttas innan jul i år, medan omkring 80 servrar som stöder Qantas.com webbplats beror på skiftas efter jul toppbelastningen någon gång under första kvartalet nästa år, sade Balfour.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Telstra är också gör sig gällande i affären, installera 700 nya datorer per vecka till totalt 17.000, sade Balfour. Detta är bara en del av en övergripande uppdatering omfattar 38.000 enheter i alla, med andra inklusive boardingkort skrivare.

Uppdaterings projektet ingår också en övergång från Windows 2000 till XP på skrivbordet, på grund av att ske successivt under de närmaste 18 månaderna.

Hon tillade att en planerad förskjutning av flygbolagets befintliga nätverk till en end-to-end IP-nätverk – en del av Telstra affären – var på schemat för slutföras under senare delen av 2006.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis