Reader post: Mac eller inte Mac

Jag har skrivit lite mer om Mac än vanligt på sistone, även om det förmodligen inte förvånande med min senaste MacBook Pro köp. Men jag har fått en hel del mail från läsare som känner på samma sätt som jag gör: Mac är lysande maskiner, men de är blodiga dyra och stängda ekosystem, medan stor för att säkerställa en fantastisk användarupplevelse innebär säljaren lås- i den första graden. I en anda av tillbaka till skolan, men jag tänkte jag skulle har en läsarens e-post som frågade den väsentliga frågan om att Mac-älskande föräldrar och elever är ofta svara rätt om nu.

Här är vad Curt snabbt hade att säga (och fråga) om en kommande köp

Jag hittade en annan person som känner precis som jag gör om Apple.

Jag har använt Mac sedan MacintoshII, ca 20 år eller mer. Jag är en digital retoucher / efterbehandlare och göra design och kreativa på sidan. Jag tycker du är inte klaga, men behöver produktivitet ur min hårdvara. Jag hatar att bli våldtagen av Apple varje gång jag behöver köpa ny hårdvara. Nyligen Jag tänkte byta till top of the line HP eftersom det löper smidigt med CS5, men jag kan inte förmå mig att göra det, även om det är en tredjedel av kostnaden. Så jag ser till den bärbara datorn. Jag har tre arbetsstationer hemma på grund av fyra studenter som behöver stationerna. Och jag är bara ett arbets stel som skulle älska att få Apple att ge avbrott för dem av oss som försöker bara att ta upp en familj, vara hem I.T. kille och grundläggande guru för alla datorer frågor tonårsflickor skulle ha.

Vad skulle du föreslå? Köpa en annan Mac laptop eller gå med HP top of the line laptop? Eftersom det är bara CS5 och kontor som jag använder.

Det är gåta, eller hur? Om du går strikt funktionen för funktionen priserna för PC och Mac är inte helt ur smäll. Dock är fördelen att datorer erbjuder i fråga om kostnader drastiskt större hårdvara val, så att användarna kan konfigurera system som uppfyller deras krav utan att köpa mer PC än de behöver. Det är också möjligt att hitta diskret grafik och quad-core processorer till relativt låga priser, medan Mac låser du in högre klockfrekvens, processorer med dubbla kärnor. Det senare är dock förbättrar energibesparingarna / batteritid och eftersom några applikationer använder sig av mer än 4 trådar, högre klockfrekvenser resulterar i bättre vardag prestanda.

Så vad är svaret? Om du ska köpa en HP Envy, kan jag säga av egen erfarenhet att HP bärbara datorer helt enkelt saknar hållbarhet deras Apple kusiner. Windows 7 är en stor OS men Snow Leopard är ganska förbaskat trevligt också. Quartz grafikmotor på Mac och några av alternativen på skärmen gör för mycket rika visuella upplevelser och om jag var tvungen att använda Photoshop någonstans, skulle jag hellre göra det på en Mac.

Med detta sagt, Adobe CS5 körs som en mästare på någon quad-core PC med en anständig grafikkort och en väl konfigurerad 17 “HP Pavilion kommer säkert spara några allvarliga deg över en 17” MacBook Pro.

Tyvärr kommer detta beslut sannolikt komma ner till kostnaden för de flesta konsumenter och många fördelar. Kan du motivera de extra dollar för en Mac? Om du gör ditt vardagsrum på maskinen och gränssnittet resonans bättre med din kreativa själ, öka produktiviteten, så ja, du förmodligen kan. Om du behöver bara en kapabel dator till lägsta möjliga kostnad, då konsument Windows bärbara datorer kommer att få jobbet gjort.

För Mr Snabb, är mina pengar på Mac, eftersom det är ett gränssnitt han känner och älskar. Tyvärr för honom, det är inte mina pengar.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig