Red Hat Q1 resultat: Rätt i linje

USA öppen källkod företaget Red Hat meddelade resultat för dess fiscal första kvartalet 2014 i kväll, rapporterar en vinst per aktie på $ 0,32 om intäkter på $ 363.000.000, mitt i linje med Wall Streets förväntningar på $ 0,31 på $ 360.000.000.

Bolagets aktier (RHT) ökade med 1 procent i efteranm.

Här är vad du behöver veta för Q1

Utmaningen som vetter mot företaget är enkel att förklara och svårt att lösa: inför konkurrens från Microsoft, Amazon och VMware, kan det göra inbrytningar i den växande offentliga och privata moln marknader?

Vd Jim Whitehurst säger ja. “Vi fortsatte att verkställa mot vår strategi att kraftigt expandera vår adresserbara marknad i den nya moln centrerad datacenter”, sade han i ett uttalande.

Med andra ord är det en pjäs på lång sikt. En titt på bolagets Q1 abonnemangsintäkter och FoU-inriktade på molnhantering, dess Linux Openstack-plattformen och dess OpenShift plattform-as-a-tjänsteutbud-avslöjar just det. Kvartalsabonnemangsintäkter var $ 316.000.000, en ökning med 16 procent från Q1 förra året, och FoU var $ 74.000.000, en ökning från $ 60.000.000 förra året.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Att intäkterna siffran var upp 15 procent jämfört med året innan, Abonnemangsintäkter var $ 316.000.000, en ökning med 16 procent jämfört med året innan, Rörelseresultat (icke-GAAP) var $ 87.000.000, en ökning med 7 procent jämfört med året innan, Det operativa kassaflödet var $ 142.000.000, upp 14 procent jämfört med året innan, Rörelsemarginal marginal~~POS=HEADCOMP (icke-GAAP) var 23,9 procent.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip