RIM släppa ut $ 147 krok som domare välter Mformation dom

En amerikansk domare har välte en styrande förra månaden, där en jury sade Research In Motion hade överträtt på ett patent som innehas av enheten förvaltningsbolag Mformation.

I juli, en, sade kalifornisk jury RIM bör betala Mformation $ 147.2m (£ 94m), eftersom BlackBerry Enterprise Server (BES) intrång på ett Mformation patent täcker bort enhetshantering från en server. Siffran baserades på en retrospektiv royalty på $ 8 per BES såld enhet.

Men vädjade RIM, och på torsdag den sade domaren James Ware hade kommit överens med den “slutsatsen att bevisen inte stödjer juryns bedömning av patentintrång”.

Detta innebär RIM behöver inte betala $ 147.2m, vilket är tur eftersom företaget redan är, ytterst svår finansiell situation.

“Vi uppskattar domarens noggrant övervägande av detta ärende. RIM inte inkräkta på Mformation patent och vi är nöjda med den här segern,” RIM chefsjurist Steve Zipperstein sade i ett uttalande.

Även Mformation är inte en, icke-praktiserande enhet “, dök RIM: s advokat att rama in sin talan som en del av en bredare patenttvister problem.

Syftet med patentsystemet är att främja innovation, men systemet är fortfarande alltför ofta utnyttjas för att uppnå andra mål, “sade Zipperstein.” Många beslutsfattare har redan insett behovet av att ta itu med detta problem och vi uppmanar andra att ansluta sig till dem eftersom detta fall visar tydligt den betydande behov av fortsatta politiska reformer för att minska mängden resurser slösas bort på obefogad patenttvister.

Mformation kan överklaga, men det skulle leda till en ny rättegång i stället juryns motivering som återinföras.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna