SAP wrap och öppenhet punkter

Denna veckas SAP påverkare toppmöte var en berg-och dalbana affär. Å ena sidan jag inte upptäcka något helt nytt på BusinessObjects sidan annat än en ansenlig mängd ompaketering i syfte att få merförsäljning. Det är inget fel med det men det visade inte en stor mängd innovationer. I rättvisans namn till SAP, är de fortfarande smälta BusinessObjects och jag vet från andra källor att de vinner en mycket bättre förståelse för användarnas behov från de produkter som de har förvärvat. Det borde bådar gott för framtiden.

Å andra sidan, pjäsen jag skrev om prissättning rörs en del kontroverser. Det är värt att lägga till ytterligare kommentar i denna fråga. Medan han var inte där, Vinnie Mirchandani skarpsinnigt observerats i kommentarer

Jag måste förmedla att inom Irregulars du betraktas som en modell leverantör verkställande. Du är smart och transparent – i vår web 2,0 värld vi behöver chefer som du som inte bara socker päls och spinn.

Japp – jag var försumligt i inte förstärka den synpunkten att det var en gjord av Mike Krigsman i sin analys av små och medelstora sessionen

SME djupdykning höjer ribban på kommunikation genom företagets programvaruleverantörer. Ledda av Jeff Stiles, SAP chefer, partners och kunder accepteras utmanande frågor från den lilla publiken (30 personer). Till sin kredit, Jeff tillät heldags schema för att driva baserat på publik intresse särskilda ämnen. Även om många av de frågor som var tuffa och analytisk, svaren var enkel och reflekterade förtroende utbudet …

Observera att andra företag mjukvaruföretag: öppenhet är ett tecken på förtroende och visar att du har något att dölja. Låt oss se dig steg upp och möta öppenhet utmaningen.

De små och medelstora sessioner var intressant eftersom Jeff Stiles, som leder marknadsföring för alla SAP: s små och medelstora utbud visade otrolig skicklighet att svara på ett batteri av tuffa frågor i varje session. Han lyckades även att stänga mig genom att ringa foul när jag föreslog ByDesign försäljningen är ett “katastrofområde.” (Betyg en till SAP för det!)

Jag minns på SAPPHIRE Berlin, sade Phil Wainewright för mig att han var djupt imponerad av nivån på tillgång och öppenhet bland chefer han mötte. Jämför det med nästan alla andra vanliga leverantörer företag. De kämpar för att ordna ett samtal, låt tillsammans utveckla ett trovärdigt bloggare relationer program. De är förlorarna på grund som alla som läser den här bloggen vet, SAP får en upprörande mängd täckning – både bra och dåliga.

Det är värt att notera att i efterhand, analytiker från Gartner, IDC och Forrester sade att de kände att de hade lärt sig en hel del och haft sessioner, just på grund av samspelet mellan SAP, sina kunder, det VARs och deltagarna. Jag tror att samspel arbetat för flera skäl

Jag lärde mig efteråt att till skillnad från de vanliga marknadsföring sessioner var VARS och kunder inte skript eller lärde. Det innebar dagen avslutades något kaotiskt men det var knappast SAP fel. De försökte att täcka en stor mängd torv och ständiga avbrott kan inte ha hjälpt.

Ovanför det, jag blev förvånad vilken utsträckning SAP har lyckats integrera hur produkterna presenteras för kunderna. Konfigurationen kalkylator till exempel går långt twards hjälpa kunder att få till den punkt där de förstår vad de får sig in på vilken som helst produkt är mest lämplig för deras situation. Det är en enorm fördel för kunderna.

Varje organisation av SAP: s storlek kommer att finna det svårt att få alla sina “ankor i en rad” vid någon tidpunkt. Lägg i kollegiala natur bolagets ledning och det kommer ibland verkar konflikt. Trots detta och trots de många nejsägare jag ser kommentera om SAP, är det fortfarande den mest intressanta av företaget vendors.Next stanna för mig? TechEd.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Jeff lät det hända. Han sa: “Jag vill ha det här samtalet.” Den oregelbundna kontingenten gjorde den bästa användningen av möjligheten, VARS och kunder var beredd att svara på alla frågor ställdes till dem

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget