Serveruppdateringscykel driver branschens tillväxt under Q4: IDC

Den globala servermarknaden ökade 5,2 procent jämfört med samma period föregående år till $ 15,3 miljarder under fjärde kvartalet som företag driva server förfriskningar och molntjänsteleverantörer bygga infrastruktur.

Enligt analysföretaget IDC server levererade enheter ökade också i Q4, stiger 3,8 procent till 2,6 miljoner enheter.

IDC säger att en stor del av servermarknaden tillväxt under 2015 drevs av på premissen uppdaterings installationer samt fortsatt hyperscale moln distributioner.

Kuba Stolarski, forskningschef för servrar och Emerging Technologies på IDC, säger

På kort sikt, säger Stolarski 2016 blir ett år av accelererad molninfrastrukturutbyggnad med befintliga fotspår fylla ut och nya moln datacenter utbyggnad över hela världen.

Under det fjärde kvartalet, Hewlett-Packard höll toppositionen på den globala servermarknaden med en fabrik andel av intäkterna på 24,9 procent, trots lägre efterfrågan på sina x86-baserade ProLiant-servrar, särskilt i Kanada, Japan och Latinamerika

Dell kom på andra plats med en 16,7 procents andel för kvartalet. IBM behöll nr 3 plats med 14,1 procents andel av serverintäkter drivet av stark tillväxt för Power Systems och tvåsiffrig tillväxt för sina z Systemstordatorer under kvartalet.

Lenovo och Cisco kom i fjärde och femte, respektive. Här är en titt på hur det formade för 2015 som helhet

När det gäller servertyper, säger IDC densitetsoptimerade servrar såg en 30,2 procent omsättningstillväxt för det fjärde kvartalet. Detta läggs en fullständig två procent av den totala omsättningstillväxt på marknaden.

Efterfrågan på x86-servrar förbättrades 8,0 procent jämfört med samma period föregående år i kvartalet till $ 12,5 miljarder medan transporter ökade 4 procent till 2,6 miljoner servrar.

Omsättningen för icke-x86-servrar minskade 5,4 procent per år till $ 2,9 miljarder kronor. ARM server försäljning sjönk jämfört med samma tid 2014, med HPE Moonshot systemet distributioner som representerar den största enskilda komponenten.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning