Silicon Valley: En historia värd att bevara

Jag hade ett bra samtal med fotografen Charles DiLisio, som är en man med ett uppdrag: fotografering, och spåra gamla bilder på några av Silicon Valleys viktigaste historiska byggnader för ett projekt han kallar “Silent Icons of Silicon Valley.”

Han var nyligen med i San Jose Mercury av veteranen kolumnist Mike Cassidy

Han är ett stort fan av det förflutna – de gamla byggnaderna och de historier de berättar om skapelsen, kreativitet, innovation och entreprenörskap. Han skulle spara dem alla om han kunde, inte nödvändigtvis genom att bevara dem i det utrymme de upptar, men genom att fånga dem i digital form och sedan hitta ett sätt att visa världen vad vi har här.

För mer än ett år, har han stryker South Bay, fotografera monument (eller vad som finns kvar av dem) till dalen förflutna: Fairchild, ROLM, Shockley labb, Ampex.

De flesta av dessa företagsnamn kommer att vara nya för de människor som utgör dagens Silicon Valley, men de var bland de viktigaste företagen i regionen. De var Googles, Facebooks, Twitter av sin dag, och ansvarig för spinning ut hundratals startups och upprättande av områdets stellar rykte som världens motor för innovation.

Mr DiLisio, säger att ROLM, till exempel, var det första företaget att bygga ett företags campus och det hade tennisbanor och simbassänger.

“Några av dessa byggnader inte existerar, eller det finns en Lowes på webbplatsen. Jag försöker att spåra upp fotografier av de byggnader som kan vara i besittning av alumner grupper, eller lokala historiefantaster.”

Tiden rinner ut för några byggnader som fortfarande existerar som den som inrymt nobelpristagaren William Shockley och hans team (ett lag senare kallad “förrädiska åtta”, eftersom de lämnade för att starta ett nytt företag), är det den sanna födelseplats Silicon Dal.

När han berättade Mr. Cassidy, är oerhört viktigt Shockley platsen.

Detta gav upphov till fenomenala förändring i världen … Detta gav upphov till halvledare och halvledar ledde till datorer, kommunikation, Internet, alla elektronik i bilen och alla grejer NSA gör eller inte gör, för bra eller dåligt.

Han berättade att en mycket stor Silicon Valley företag var inte alltför förtjust i att sprida sin 45-årsjubileum, eftersom den inte ville ses som “gammal”. [Du behöver inte vara en “insider” att gissa namnet på företaget.]

Som ett gammalt företag i Silicon Valley är ganska en bedrift med tanke på den korta livslängden för de flesta av de nystartade, måste göra något rätt.

Jag älskar historia men Silicon Valley har inte mycket intresse i sitt arv. Det har egentligen en enad kultur, det har många olika grupper och samhällen. Alumni grupper centrerade runt Oracle, Apple, Intel, Sun Microsystems, och andra är viktiga subkulturer.

Eftersom Google plus Facebook kulturer är inte avviker alltför mycket från varandra, och eftersom dessa företag expandera sina redan stora arbetsstyrkor, kan vi nu börja se en tydlig kultur växer fram i Silicon Valley med delade teman i kläder, manér och jargong . Det finns en viss stil fram redan.

Den Computer History Museum i Mountain View, är utmärkt men det är en institution relativt ny (grundat 1996) och det tog åldrar att bygga. Dess dubbla användning som en stor konferensanläggning ger tragiskt små utställningar område, utseendet på en en utställning på hotellet eller organisationsnummer lobbyn, vilket är olyckligt eftersom det har en otrolig samling av artefakter och papper inuti dess valv.

Det är på nätet Revolution utställning är utmärkt och ger dig en uppfattning om storleken på sin samling.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Jag älskar full storlek arbetar Babbage motor (bilderna nedan), en massa växlar och spakar, den första programmerbara räknemaskin och mor till alla dator innovation.

Men det var en dator eller en tryckpress? Det är både och. Dess uppgift var att skriva ut mycket exakta tabeller logaritmer för log böcker. På sätt och vis den Babbage Engine återspeglar en sammanslagning av datorer och media som händer nu i Silicon Valley – en gigantisk virtuell Gutenberg press, med realtid programmerbar typ i stället för rörlig typ.

Våra Internet-teknik är medieteknologier, de publicera information, och de flesta av våra företag är teknikaktiverade medieföretag. Google publicerar sidor med innehåll med reklam runt den. Facebook, Twitter, etc. också. Silicon Valley är mycket en Media Valley.

Kisel tekniker ström innovation …

Men det är de enorma innovationer inom chip-teknologi som driver våra medieteknologier, och så mycket mer.

Chip branschen har gett en exponentiell kraftpaket av innovation i sina utomordentliga insatser i chiptillverkning. Femtio år av obeveklig fördubbling av transistorer till allt lägre priser har gett en plattform för innovation som ingen annan teknik kan matcha eller kommer att kunna matcha.

Mjukvaruingenjörer kanske tror att de är kungar innovation, men de är inte – dess chip ingenjörer. Inte förvirra föraren av bilen med utförandet av bilen – detta är inte Flinta.

Allt snabbare och allt billigare chips gör uppsvälld programvara springa som en panter, alla elegant och smidig. Synd Moores lag rinner ut i cirka sju år, då programmet inte kommer att ha alla dessa extra cykler för att avfall som en fond brat, och kommer att få lära sig att få magert och smart. Lycka till med det.

Så det är passande att Silicon Valley namn firar chip arv och hur mycket den moderna världen är skyldig till denna grundläggande teknik. Även om inga chips görs här.

Tack vare historiker …

De unika egenskaperna hos varje plats bestäms av dess osynliga historia och jag applåderar det arbete Mr DiLisio och många andra på museet Computer History, och i lokala grupper av entusiaster, som försöker bevara den och visa den.

Utan dem skulle framtida generationer vet aldrig vad det tog att bygga en sådan fantastisk plats, källan till så mycket världen förändras kreativitet. De kanske tror att det berodde på att Mark Zuckerberg flyttade hit för att komma bort från Winklevoss tvillingar och de kalla Boston vintrar.

Om du vill hjälpa besök: Tysta Ikoner i Silicon Valley

Charles DiLisio (cadilisio) på Twitter

Charles Dilisio Photo Fånga Sensational, Soulful, Sublime

Från Silicon Valley till Media Valley – en jätte Gutenberg Machine programmerbar Media

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott