Teslas Autopilot tar hjulet som förare lider lungemboli

En amerikansk förare som drabbats av en lungemboli, på väg förlitat sig på Tesla Autopilot systemet att köra honom till ett sjukhus.

Joshua Neally, på väg från Springfield, Missouri, till Branson, upplevde svår smärta i magen och bröstet när du kör sin Tesla Model X hem från jobbet. Som rapporterats av BBC, var 37-åriga rör sig längs motorvägen när smärtan började.

Men i stället för att dra över och efterlyser en ambulans, belånade advokaten Tesla Autpilot systemet att köra till närmaste sjukhus.

Ungefär 20 miles senare, anlände Tesla fordonet på sjukhuset akutavdelningen. Neally tog sedan kontroll och manuellt styrde bilen till parkeringen innan du checkar sig i.

Läkare upptäckte föraren lider av en lungemboli, som orsakas av blodkärlsobstruktion i lungorna. Enligt US Centers for Disease Control and Prevention, kan dessa typer av blodproppar hos upp till 900.000 människor varje år i landet, med en uppskattad dödlighet på 60.000 – 100.000 per år.

Teslas Autopilot är en förarstöd funktion som hjälper föraren passera körfält säkert, justera hastigheten baserat på andra fordon i närheten och skanna parkeringsplatser för bättre parkering, men vissa förare av Tesla bilar med denna beta teknik möjlig tycks betrakta det som ett själv körning funktion, vilket inte är fallet.

Autopilot systemet utreds för närvarande av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) efter döden av en man i Florida maj som enligt uppgift såg en Harry Potter-film medan på vägen.

Tesla säger att “Autopilot blir bättre hela tiden, men det är inte perfekt och fortfarande kräver att föraren vara uppmärksamma.”

Tala med lokala nyheter station KY3, Neally sade lungemboli var “den mest olidlig smärta jag någonsin har haft”, och valde att använda Autopilot efter ringer hans fru.

Om något sådant händer där jag blir medvetslös eller oförmögen medan jag kör, jag tänker inte gå över motorvägen och slam i någon eller slam i en av de stora bergväggar “, sade advokaten.” Det kommer inte att vara perfekt, det finns ingen teknik som är perfekt, men jag tror att åtgärden är att det är bättre och säkrare.

: Volvo ingenjör spränger Tesla autopilot som “wannabe” tech

Bättre och säkrare autopilotsystemet kan vara ett förarstöd verktyg i standardinställningar, men lita på ditt liv – och andras – till ett datoriserat system som är närvarande i beta etapper är oansvarigt obegripligt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Även om det kan vara, ja, bidrog till att Autopilot rädda ett liv, är systemet inte en full-on autonom drivrutinen för dig. Snarare är Autopilot tänkt att vara ett verktyg som hjälper dig köra – men det kan ha misslyckats.

Som Neally redan nedsatt och i en hel del smärta, vistas på vägen var ett dåligt beslut och väntar på en ambulans skulle inte ha nödvändigtvis innebar att han skulle ha lidit som följd.

Snarare om Autopilot misslyckades, Tesla kan ha att göra med ett annat exempel på olyckor och dödsfall som orsakas av oansvariga och överutnyttjande av navigering och körning stöd.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?