Tids kollaps supportwebbplats tvingas offline

En webbplats som inrättades förra veckan för att fungera som ett forum för före detta anställda i tid och Tiny datorer och som en inofficiell helpdesk för kunder i företaget stängdes under mystiska omständigheter på måndag eftermiddag.

En skarp meddelande på webbplatsen, tinycon.com, skyller advokater på uppdrag av företagets administratörer, Grant Thornton, för plötslig avstängning.

Jag fick ett samtal från företaget advokater som berättade för oss att ta ner “, säger Matt Ashworth som tills nedläggningen av tiden arbetade i företagets försäljningskontor.” De sa att de agerade för administratörer. Jag vägrade och nästa sak jag visste platsen hade tagits ner – Jag antar att det var webbhotell.

Tinycon.com var värd SiteHQ.

Martin Hoscik, regissör och delägare i SiteHQ bekräftade på tisdagsmorgonen att SiteHQ hade tagit plats offline, men kategoriskt förnekade att påtryckningar från advokater eller någon anknytning till Granville Technology Group, hade varit en faktor.

“Jag har inte haft någon kontakt från Granville, deras advokater, eller deras administratörer,” Hoscik berättade webbplatsen Storbritannien.

Några av kommentarerna skickas till platser som Tinycon.com sedan kollapsen av Granville Technology Group av arga tidigare anställda och kunder skulle kunna ha ansetts kränkande.

Efter landmärke Godfrey vs demon gäller 1999, kan Internetleverantörer och webbhotell hållas ansvarig för innehållet de värd på nätet.

Sedan starten på fredag, hade tinycon.com snabbt blivit fokus för användare och kunder av små och Time Datorer och detaljhandelsföretag datorn butiken. Enligt Ashworth, genom söndag kväll platsen hade registrerat 180.000 träffar och det har gett upphov till många trådar från kunder och medarbetare.

Som Granville Technology Group, moderbolag till Tiny, tid datorer och datorbutik, krängde till administration förra veckan, vände många anställda och kunder till Internet – och faciliteter som webbplatsen Storbritanniens Talkback – att dela information.

Grant Thornton inte returnera samtal begär kommentar i tid för denna berättelse.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig