Walmart touts e-handel, mobila tillväxtplaner på fasta Q3 resultat

Walmart VD Doug McMillon

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Rabatt detaljhandelsjätten Walmart rapporterade bättre än väntat resultat tredje kvartalet tisdag morgon trots att sänkt intäktsutsikterna för nästa räkenskapsår bara några veckor sedan.

Världens största återförsäljare postat Q3 nettovinst på $ 3,304 miljarder eller $ 1,03 per aktie, ned från $ 3,711 miljarder eller $ 1,15 per aktie, ett år tidigare. Justerat Q3 vinst kom in på 99 cent per aktie på intäkter på $ 117.400.000.000.

Wall Street väntade resultatet av 98 cent per aktie på intäkter på $ 117.820.000.000.

Walmart VD Doug McMillon beskrivs viktiga fokusområden där återförsäljare hoppas kunna få fart på tidigare teknikinvesteringar, inklusive dess leveranskedja, e-handel och mobila tjänster.

Ovanpå öppnar sin femte e-handel uppfyllelse center i Atlanta tidigare i år, sade McMillon Walmart har gjort framsteg i att förbättra den digitala förhållandet återförsäljaren har med sina kunder.

Mer specifikt, McMillon kredit Walmart s spirande nätet livsmedelstjänst för att hjälpa återförsäljare lokalisera de bästa kunderna att rikta på en digital front. Ursprungligen lanserades i september, finns nu i 140 orter över 25 marknader online livsmedelsbutiker service.

Vi har sett att kunder som börjar använda nätet livsmedelstillbringar nästan 50 procent mer än liknande kunder som handlar bara i butikerna “, säger McMillon.” Detta är den kund som vi är ute efter – shopper i vår “sweet spot” som har åtkomst walmart på flera sätt.

Walmart började också med en ny mobil teknik som gör det möjligt för återförsäljare att räkna ut när en kund kommer in för att plocka upp en online allmänna handelsvaror ordning “innan de ens gå in i butiken”, säger McMillon.

Under det tredje kvartalet, Walmart globala e-handelns försäljning och brutto merchandise volymtillväxt både kom in på cirka 10 procent, som Greg Foran, VD för Walmart USA, sade var “mjukare än vi skulle vilja.” Sammantaget e-handelsförsäljningen bidrog cirka 15 punkter till vår comp, sade Foran.

När det gäller investeringar, har Walmart har hälla pengar i e-e-handel och digitala initiativ i syfte att skapa en mobil, social, webb och tegel och murbruk intäkter cykel – en del av dess försök att konkurrera med rivaliserande Amazon. Walmart noteras att det planerar att tratt ca $ 1,1 miljarder kronor nästa år i e-handel och digitala plattformar.

Framöver räknar Bentonville, Arkansas-baserade företaget nu resultatet att minska med 6 procent till 12 procent under räkenskapsåret 2017, som avslutas i januari samma år, medan analytiker hade uppskattat en genomsnittlig vinst på 4 procent.

väntas försäljningstillväxt för innevarande räkenskapsår att vara relativt oförändrad. Walmart förväntar helårsresultat att vara $ 4,50 till $ 4,65 per aktie.

Rapporten följer svaga kvartalsrapporter från varuhuskedjor Macys och Nordström, som har väckt oro på Wall Street om konsumtionen här julen.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard