Zero Day Weekly: IBM säger blockera Tor, Google gräver ATS, mycket väsen om Windows 10

Välkommen till Zero Day s Vecka Inom Security, webbplatsens roundup av anmärkningsvärda säkerhet nyheter för den vecka som slutade 28 augusti, 2015.

Från Tech Vecka Europa IBM berättar företag för att blockera Tor Anonymisering Network “Företag har” inget annat val “, men att blockera Tor-baserad kommunikation, sade IBM [i dess” hot Intelligence Nätverken “rapport för det tredje kvartalet i år].” innehåller betydande mängder av olaglig och skadlig verksamhet. Tillåta åtkomst mellan företagsnätverk och stealth nätverk kan öppna företaget för risk för stöld eller kompromiss och rättsligt ansvar i vissa fall och jurisdiktioner. “Företaget erbjöd tekniska tips om att blockera Tor tillgång, inklusive att ändra datorns startkonfigurationer och begränsa användningen av proxytjänster.

Från Computer: Mer än 80% av vård IT-ledare säger att deras system har äventyrats “Åttio-en procent av vård chefer säger att deras organisationer har äventyrats av åtminstone en skadlig kod, botnät eller annan typ av cyberattack under de senaste två åren, enligt en undersökning av KPMG. KPMG rapporten konstateras också att endast hälften av dessa chefer upplever att de är tillräckligt förberedda för att förhindra framtida attacker. attackerna placera känsliga patientdata vid risk för exponering, sade KPMG. ”

Från Guardian UK: Digital övervakning “värre än Orwell”, säger FN: s nya integritets chefen “FN: s första integritet chefen har sagt att världen behöver en Genèvekonventionen stil lag för Internet för att skydda data och bekämpa hotet från massiva hemlig digital övervakning tal. till Guardian veckor efter sin utnämning som FN: s särskilde rapportör om integritet, beskrev Joseph Cannataci brittisk övervakning tillsyn som “ett skämt”, och sade att situationen är värre än något George Orwell kunnat förutse.

Från Ars Technica: Tidigare [FireEye] praktikant medger att utveckla super smygande Android spionprogram “En tidigare praktikant på bevakningsföretag FireEye har erkänt i federal domstol att han konstruerade en skadlig programvara verktyg som tillät angripare att ta kontroll över andra Android-telefoner så att de kunde spionera på sina ägare. Morgan Culbertson, 20, erkände sig skyldiga till federal avgifter som involverar TRÄDLIKNANDE, ett verktyg som tillhandahålls allt som behövs för att utveckla mycket smygande program som bland annat tog bilder med hjälp av telefonens kamera, inspelat ljud och video, ladda ned bilder och inspelade samtal. ”

Från moderkort (VICE): Google undergräver Apples nya Security Skydd “Apples iOS 9 kommer snart, och en av de nya funktionerna i det mobila operativsystemet förbättrar integritet och säkerhet för användare genom att blockera okrypterad trafik för appar Den heter App Transport Security. (ATS). Googles svar idag var att förklara för sina utvecklare hur man kringgå det, så annonser kan läsa. ”

Från Washington Post: NSA använder Google cookies för att precisera mål för dataintrång “The National Security Agency hemlighet piggybacking på de verktyg som gör det möjligt Internet annonsörer att spåra konsumenter, genom att använda” cookies “och lokaliseringsuppgifter för att precisera mål för regeringen hacking och att stärka övervakningen. (…) [NSA och dess brittiska motsvarighet, GCHQ] har funnit speciell användning för en del av en Google-spårning mekanism som kallas “PREF” cookie. Dessa cookies normalt inte innehåller personlig information, såsom någons namn eller e-postadress, men de innehåller numeriska koder som möjliggör webbplatser för att identifiera en persons webbläsare.

Från Quartz: En sällsynt närmare titt inuti IRS massiva dataintrång, via en säkerhetsexpert som var ett offer “Några timmar efter Michael Kasper försökte lämna in sin självdeklaration nätet, fick han ett e-postmeddelande hade redan gjorts, en vecka tidigare. historien om Kasper deklaration skulle så småningom visa sig innebära ett bankkonto på landsbygden Pennsylvania, en mellanhand på Craigslist, och en Western Union överföring till Nigeria. Han var nästan säkert en av de mer än 330.000 amerikaner som föll offer för ett djärvt hacka av Internal Revenue service (IRS), som beskrevs tidigare i år. och hackarna inte använda avancerade malware eller social ingenjörskonst taktik-kännetecken hos många nya dataintrång. Istället gick de in genom ytterdörr av IRS webbplats, låtsas vara vanliga människor arkivering sina skatter, och gick ut med miljontals dollar i bedrägliga återbetalningar. ” : Skattebetalarna stämma IRS över dataintrång

Från hemsidan: bittorrent-tracker block Windows 10 användare “Vissa BitTorrent platser litar inte Windows 10 alls är så, åtminstone en bittorrent-tracker, dess, har blockerat Windows 10 användare från att komma åt torrents från deras webbplats övriga överväger att förbjuda Windows.. . 10 användare i en YouTube-video, sitt uttalade att “Windows 10 är inget annat än en spion verktyg som kommer att hålla koll på varje handling, e-post, samtal, video, bild, eller något annat som du gör på din dator.”: Nej Microsoft inte är spionerar på dig med Windows 10, är ​​här Hur man kan ha Microsofts Nose Out dina personuppgifter i Windows 10

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Från ThreatPost: Inside the unpatched OS X Sårbarheter “Luca Todesco fortfarande inte kommer att säga varför han avslöjade under helgen detaljer och proof of concept-kod för ett par unpatched och tidigare ej redovisade OS X sårbarheter i stället står fast vid sin pat svar:” jag hade mina skäl. “Den 18-åriga italienska forskare, men är säker på att hans attacker kommer att rota aktuella versioner av OS X, Yosemite och Mavericks. Apple är enligt uppgift arbetar på en lapp som kommer att behandla både kernel-nivå brister och säkerhet bypass bugg som Todesco rapporterade på söndagen, timmar innan han gick allmänheten.

Från Security Week: Adobe släpper Hotfix att lappa Coldfusion Sårbarhet “Adobe har släppt en snabbkorrigering för att ta itu med en viktig sårbarhet i företagets Coldfusion utvecklingsplattform Snabbkorrigeringen innehåller en uppdaterad version av BlazeDS, en serverbaserad Java remoting och webb messaging teknik Adobe.. avslöjade tidigare denna månad att BlazeDS plågas av ett XML External Entity (XXE) sårbarhet som kan leda till spridning av information (CVE-2015-3269). Den sårbarhet påverkar Coldfusion 10 uppdatering 16 och tidigare versioner, och Coldfusion 11 uppdateringen 5 och tidigare versioner . felet har åtgärdats med lanseringen av Coldfusion 10 uppdatering 17, och Coldfusion 11 uppdatering 6. ”

Från Hill: Pentagon avslöjar dataintrång regler för försvarsentreprenörer “Pentagon rullar ut efterlängtade regler för hur försvarsindustrin bör rapportera cyberincidenter Föreskrifterna, som publicerades i Federal Register på onsdag, kräver leverantörer och underleverantörer att rapportera.” cyberincidenter som resulterar i en faktisk eller potentiellt negativa effekter “på antingen entreprenören informationssystem och data, eller dess förmåga att” ge operativt kritiskt stöd. “de nya reglerna syftar till att skapa en enda väg för alla försvarsdepartementet entreprenörer att rapportera cyber incidenter “minimiz [ing] dubblering rapporteringsprocesser.”

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän