ZTE räknar med återhämtning för att plocka upp i Q3 på kostnadsnedskärningar

ZTE är inställd på att studsa tillbaka in i det svarta i sin tredje kvartalet, efter besparingsåtgärder och hålla sig borta från låga marginaler kontrakt.

Världens nummer 5 telekomutrustning tillverkare prognostiserade en nettovinst på 500-750 miljoner yuan (US $ 81 US $ 121 miljoner) för de första nio månaderna fram till september, enligt ett pressmeddelande. Detta skulle vara en vändning från nettoförlust på cirka 1,7 miljarder yuan (US $ 277.600.000) drabbades under samma period föregående år.

För de tre månaderna fram till september skulle översätta till en nettovinst på 190 till 440 miljoner yuan (US $ 31 till US $ 71.860.000), jämfört med en 130 miljoner yuan (US $ 21,2 miljoner) nettoförlust ett år tidigare, enligt beräkningar från Reuters .

Ökningen beror främst på de skäl som gruppen har stärkt sin ledning över kontrakt lönsamhet genom att strikt kontroll av undertecknandet av låga marginaler kontrakt brutto, “Hou Weigui, ordförande i ZTE, sade i ett uttalande. Han tillade kostnadskontroll stärktes genom att öka kostnadseffektivitet, såsom i nedskärningar i administrativa och forsknings- och utvecklingskostnader,. förbättringen kommer att bygga på den dynamik som ses i den första halvan av året då det postat en 310 miljoner yuan (50,6 miljoner US $) nettovinst upp 11,7 procent från året innan.

ZTE drabbades förra året av olönsamma projekt telekom på marknader som i Afrika och marginalpress i den alltmer konkurrensutsatta smarpthone sektorn noterade analytiker som citeras av Reuters. Dess försök att återuppliva förmögenheter har inkluderat en, lönesänkningar för ledande befattningshavare, och satsar på det, utbyggnaden av 4G-nät, i Europa och Asien för order.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden