Integritetsfrågor orsak “PJ” för att stänga Groklaw

Groklaw, en av de mest inflytelserika immaterialrätt News och analys platser har stängt sina dörrar. Dess skapare, chef författare och redaktör Pamela “PJ” Jones, beslutat att stänga Groklaw, på grund av hotet om e-övervakning.

Detta är inte första gången som Jones har försökt att stänga Groklaw.

År 2011 tog hon platsen till ett slut, eftersom hon kände att Groklaw hade uppnått sitt främsta mål att besegra SCO i sitt försök att lamslå Linux. Sedan, övertygad om att Groklaw arbete att belysa teknik immateriella (IP) stämningar var långt ifrån klar, vände hon platsen över till Mark Webbink, verkställande direktör för Centrum för patent Innovations, en forskning och utveckling arm New York Law skolans Institutet för Intellectual Law & Property.

Jones fann sig oförmögen att lämna platsen, och snart arbetade så hårt som någonsin på om sådan teknik IP-frågor som patenträttegångar och, Aaron Swartz fall. Nya avslöjanden om brist på sekretess på internet körde henne att ompröva hålla Groklaw upp.

Värdera ladar Leviso, den tidigare ägaren av, privat e-posttjänst Lavabit, som nyligen stängde den, på grund av sin oförmåga att skydda sina användares e-post, sade Jones, “Han har slutat använda e-post, och om vi visste vad han visste, skulle vi sluta också. ” Jo, Jones vet, och hon har beslutat att riskerna är för stora.

Jones, som jag har känt i över ett decennium, är mycket bekymrad med sin personliga integritet och sekretess av hennes många källor som hon krediter för Groklaw uppgång till att bli en av de gå till platser för IP juridiska nyheter. Hon känner att hon har lagt i en no-win-situation.

I sitt sista inlägg, Jones sade att under det nuvarande läget i lagen och teknik “Det finns nu ingen sköld från påtvingad exponering. Ingenting i detta parenteser tanken lista är terrorismrelaterade, men ingen kan känna sig längre skyddas tillräckligt från tvångs exponering för säga något det minsta så att vem som helst i ett e-postmeddelande, i synnerhet från USA ut eller till USA, men egentligen var som helst. du förväntar dig inte en främling att läsa dina privata meddelanden till en vän. och när du vet att de kan vad finns det att säga? Förträngda och distraherad. det är det exakt. det är hur jag känner. ”

Utan denna grund av kommunikations integritet, Jones känner att hon är kan inte fortsätta sitt arbete. “Jag kan inte göra Groklaw utan din ingång. Jag var aldrig överdriver om att när vi vunnit priser. Det var verkligen ett samarbete, och det finns nu ingen privat sätt, uppenbarligen, att samarbeta.”

Medan vi skiljer på vikten av potentiella integritets knäbyxor, kan jag inte hålla med sin position. Jones har blivit förföljda av skrupelfria “journalister” och andra. Som ordspråket säger, det är inte paranoia om de verkligen är ute efter dig.

Som sagt, Groklaw kommer att missas hårt. Min kollega teknik journalist, Rob Pegoraro, önskar “Hon hade åtminstone funnit någon annan att driva sajten: Medan vi har denna hypotetiska diskussion [via e-post avlyssning och dekryptering], är mycket verklig upphovsrätt och patent utpressning pågår, och Groklaw gjorde ett förbaskat bra jobb för att exponera det. ”

Jag frågade Jones om någon annan fortsätter Groklaw och hon berättade att hon skulle vara glad “Om någon vill göra det, om det var någon som det, men ingen kommer. Det är så mycket arbete. Det är för stor för att vara en del- tid sak. ”

Tyvärr, hon har rätt. Jag är en arbetsnarkoman själv, och jag är känd för att producera många berättelser i en kort tid. Jag kunde inte behålla sin kvalitetsnivå journalistik för en månad, mycket mindre mer än, 10 år som Jones höll Groklaw går för.

Groklaw blogg stänger citerar övervakning hot, Fulländad beskickning: SCO förlorar, Stänger Groklaw, 10 år att försvara Linux lagligheten: Groklaw

Som Andrew “Andy” Updegrove, grundarna av ansedda företag och teknik advokatbyrå Gesmer Updegrove LLP, berättade, “I över ett decennium har PJ som en unik service till sina läsare. Hon är med rätta känd för sin förmåga att göra lagen och rättsliga förfaranden begriplig för icke-jurister.

Updegrove fortsatte: “Vad som är mindre känt är det faktum att Groklaw har varit ett måste för många jurister samt -. Inklusive advokater på båda sidor av SCO tvister Om och om igen, hörde jag dem kommentera med förvåning på hur mycket hon kunde avslöja med hjälp av sin stora nätverk av liknande dedikerade medlemmar. hennes beslutsamhet och outtröttliga engagemang för att gå till botten med saker var särskilt ovärderlig som traditionella journalistik budgetar skurits ner och teknik rapportering alltför ofta standardiserat på 600 ord berättelser . ”

Som sagt, Updegrove “verkligen förstå var hon kommer ifrån. Men jag hoppas också att med tiden kommer hon att ompröva sitt beslut. Naturligtvis, om alla som gräver för sanningen gör ett liknande beslut, kommer vi vara i trubbel faktiskt. men det är en orättvis sak att säga, eftersom PJ har gjort så mycket för så länge hon har rätt att kalla det en dag. ”

Jag håller helt. Jag önskar henne all lycka med sina framtida strävanden, men jag, och alla som bryr sig om IP juridisk täckning, kommer att sakna henne och hennes arbete. Tack, PJ, för allt du har gjort.

Groklaw blogg stänger citerar övervakning hot, 10 år att försvara Linux lagligheten: Groklaw, Groklaw 2,0: PJ Lämnar Groklaw men laglig nyhetssajt att fortsätta under ny redaktör, Fulländad beskickning: SCO förlorar, Groklaw Stänger, Snowden privatliv inriktade e-postleverantör stängs ner under USA: s regering tryck

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Groklaw kommer att saknas

 berättelser

Groklaw blogg stänger citera övervaknings hot

10 år att försvara Linux lagligheten: Groklaw

Groklaw 2,0: PJ Lämnar Groklaw men laglig nyhetssajt att fortsätta under ny redaktör

Mission Tillsatt: SCO förlorar, Groklaw Stänger

Snowden privatliv inriktade e-postleverantör stängs ner under amerikanska regeringens påtryckningar

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna