RIM: s vd laget måste gå

kommentar RIM: s börsdiagram kan sammanfattas i två ord: inget förtroende. Ledningen har att gå.

Research In Motion (RIM) aktier handlas nu under bokfört värde, och den tidigare argument för att inte kasta co-VD Mike Lazaridis och Jim Balsillie till trottoaren kretsat kring störningar.

Här är vad Balsillie sade den 16 juni på RIM: s finans första kvartalet telefonkonferens

Mike och jag skulle vilja ta upp några av de problem som har uttryckts i media och analytiker samhälle som omger den verkställande ledningsstruktur på RIM, och i synnerhet om den gemensamma natur vårt ledarskap. Mike och jag har varit partner i den här branschen i nästan 20 år, och under den tiden RIM har vuxit till [US] $ 20 miljarder årliga intäkter, och har framgångsrikt navigerat genom många svåra tider. Vi är för närvarande närmar svansen slutet av en betydande övergång i vår verksamhet, och, uppriktigt sagt, skulle få företag kunnat överleva. Men vi har. Och jag tror, ​​och jag tror att Mike skulle godkänna att ingen av oss kunde ha tagit företaget så här långt ensam, och att slutföra övergången och ta företaget till nästa nivå av framgång och tillväxt är också något ingen av oss kan göra ensam . Det är något som skulle vara oerhört utmanande för någon utanför företaget att hantera framgångsrikt vid denna kritiska tidpunkt i RIM: s utveckling.

Lazaridis instämde

Jag tror också att denna starka och konsekvent ledarskap är avgörande för att framgångsrikt utnyttja de stora investeringar vi har genomfört i BlackBerry 7, QNX och alla produkter som är på väg att lansera i fiscal 2012. Vårt engagemang för RIM är starkare än någonsin, och vi vet vad vi måste göra tillsammans för att åstadkomma och ta RIM till nästa steg i tillväxt och framgång.

Jim och jag känner igen varandras styrkor och regelbundet diskutera och arbeta tillsammans för att avgöra det bästa sättet att utföra på den otroliga marknadsmöjlighet framför oss. Vi förstår att vittring denna övergång har varit svårt för våra aktieägare, och även för våra medarbetare. Vi är tacksamma för det stöd ni har visat oss. Jag tror verkligen att vi närmar oss slutfasen av denna övergång.

Här är RIM: s resultat sedan dessa kommentarer gjordes. Nu RIM handlas under bokfört värde.

(Skärmdump av Larry Dignan / webbplatsen US)

Det börsdiagram kan sammanfattas i två ord: inget förtroende. Det finns inget förtroende för RIM ledning, produkt färdplan eller bolagets förmåga att få QNX ut genom dörren i tid, och rädda dagen med BlackBerry superphones. RIM kan inte ens få sin QNX-baserade Playbook 2,0 OS ut genom dörren.

Nu RIM är under bokfört värde, och värda mindre än US $ 10 miljarder dollar. RIM skriker efter en buyout, men företaget är också integreras för att dela isär lätt. Jefferies analytiker Peter Misek sade nyligen i en forskninganteckning

Vi tror eventuella köpare kommer att vänta tills QNX övergången är klar, eftersom de inte vet vad de köper, annars. Dessutom tror vi köpare kommer att vänta för att se om Windows 8 blir den tredje mobila ekosystemet, eftersom dess framgång eller misslyckande kommer att dramatiskt förändra det strategiska läget och RIM: s värdering. Vi tror också att det kommer att bli svårt att utvinna värde från RIM i en bryta upp eller en förvaltning förändring scenario.

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Med andra ord, är RIM skruvas. Och när ett lag skruvas, du skjuter vanligtvis huvudtränare. RIM behöver förändring, och det behöver det nu. Det är osannolikt att den senaste BlackBerry kommer att kunna motstå efterfrågan på Apples iPhone 4S och ett brett utbud av Android-enheter hitting marknaden. Tossing Balsillie och Lazaridis får inte vara en mirakelkur, men det kommer säkert att göra RIM watchers känns som något görs.

Jag lämnar er med RIM: s 10-åriga diagram. Det var en trevlig åktur, men det är dags att ändra kurs.

(Skärmdump av Larry Dignan / webbplatsen US)

Via webbplatsen USA

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende