SAP blandar förvaltning, däck underhåll, Analytiker ifråga 2010 framtidsutsikter

SAP reshuffled sin ledningsgrupp och sade att det kommer att föra tillbaka prissättningsnivåer till kunderna.

Först prissättning nivåer. År 2008 sade SAP det skulle flytta kunder till mer fullfjädrad men dyrare företag stödpaket. Att flytta höjde ett antal borst. Nu verkar det SAP går tillbaka till framtiden.

I ett uttalande sade SAP det kommer att föra tillbaka standardsupport och skulle hålla support- och underhålls priser på 2009 års nivå. Kokas ner till sina grunderna, är standard stöd 18 procent och företagsstöd är 22 procent av original licensavgifter, enligt analytiker.

Tillsammans med stödförändringar, SAP reshuffled också däcken hantering.

Företaget kommer att skapa en industri och lösning styrelsen i enlighet med John Schwartz, som är primärt ansvarig för Business Objects. Styrelsen är utformad för att “översätta marknadens behov snabbare i SAP: s framtida portfölj av lösningar.”

En annan styrelse med fokus på produktdesign och utveckling kommer att ledas av Jim Hagemann Snabe, som övervakar SAPs teknologiplattform.

Samtidigt Bill McDermott, vd för SAP: s globala fältverksamhet namnges också nya chefer att gå upp viktiga regioner som Europa, Asien och Indien.

Separat sade SAP att de totala intäkterna skulle vara Euro 3180 miljoner, en minskning med 9 procent. Rörelsemarginalen kommer att vara 32,8 procent, en minskning med 4 procent från ett år sedan.

Analytiker noterade att SAP: s preliminära fjärde kvartalets resultat var bättre än väntat, men fortfarande förväntas en tuff 2010.

JMP Securities analytiker Patrick Walravens sade i ett forskningsprojekt notera att “vi är hoppfulla dessa förändringar kan hjälpa, i grunden tror vi SAP står inför en tuff 2010.” Han lade till

Även med 4Q upp, fortsätter verksamheten att krympa, företaget verkligen kämpar med trenden mot cloud computing, och vi fortsätter att förvänta underhållsintäkter att vara under press under 2010.

Walravens förväntar sig också kunderna att nedgradera till standardsupport.

William Blair analytiker Laura Lederman överens om SAP: s framtidsutsikter

Trots den positiva fjärde kvartalet, är vårt största bekymmer med SAP fram långsiktig intäktstillväxt. Även om företaget står inför enkla jämförelser och gynnas av något uppdämd efterfrågan, en stor del av sin bas har uppgraderat (och betalat tillhörande avgift) till sin senaste version. Dessutom har företaget inte har en verkligt ny generation erbjudande, som Oracle gör, för att driva resultat efter 2010.

: SAP 2010 kollaps och andra dumheter

? Perth cop nås begränsad dator

SAP Influencer Summit dom, SAP Business ByDesign Uppdatering: Multi-hyresrätt, härd Memory DB och mer, det tydlig väg framåt för SAP Super Tanker …

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna