Telstra samarbetar med HP för nätverksfunktion virtualisering

HP har meddelat ett partnerskap med Telstra, F5 Networks, och Alcatel-Lucent start Nuage Networks att utforma ett proof of concept (PoC) för en flera leverantörer nätverksfunktion virtualisering (NFV) lösning, certifierad av European Telecommunications Standards Institute (ETSI) .

NFV är en teknik som används av teleoperatörer att virtualisera sina nätverkstjänster, ge dem en snabbare, mer skalbar och kostnadseffektiv lösning.

OpenNFV virtualiserings ram HP ger en end-to-end nätverkstjänst, från beställning till driftsättning, drift, anskaffning och hantering, ISO sju lager stack uppfyllelse.

Det är öppet för utrustningsleverantörer, programleverantörer och systemintegratörer, vilket gör att operatörer att välja mellan leverantörer och komponenter som erbjuds som är mest lämpliga för deras behov.

“Ingen leverantör kan ge alla nödvändiga komponenter i NFV,” förklarade Mallik Tatipamula, VP av molnlösningar för F5 Networks.

Tjänsteleverantörer söker leverantörer som tar ledande roller inom tillväxt NFV ekosystem genom att samarbeta med andra teknikföretag och standardiseringsorganen.

Enligt ETSI PoC # 38 projekt meddelade på måndagen vid SDN och Openflow World Congress i Düsseldorf har Helion CloudSystem ram HP: s parats ihop med F5 Networks virtualiserade nätverksfunktioner, liksom Nuage Networks virtuell plattform tjänster.

Telstra engagemang i proof of concept gav en möjlighet för Telco att testa användningen och konsekvenserna av mjukvarudefinierad nätverk ledd NFV för nätfel korrigering.

“Telstra har en stark arbetsrelation med HP och andra organisationer, med målet att främja våra NFV strategier och program genom bevis på begrepp och fältförsök,” David Robertson, Telstra Operations Director för transport och routing Engineering för nätverk, sade.

Samarbetar med flera leverantörer hjälper oss att leverera effektfulla virtualiserings och orkestrering kapacitet inom en flexibel teknisk plattform. Som tjänsteleverantörer ser att bygga sömlösa ansökan leveransnätverk är leverantörer som har kvalificerat sig sin teknik med branschens standardiseringsgrupper ses som mer attraktiva för kunderna.

HP hävdade att alla telekomföretag använder systemet skulle se en förbättring i kommunikationen genom att flytta från proprietary apparat arkitektur till mer flexibla och skalbara flera leverantörer öppna lösningar.

“Genom att arbeta med HP OpenNFV ekosystempartners, såsom F5 Networks, Nuage Networks, och Telstra, stöder vår öppna plattform tillvägagångssätt miljö med flera leverantörer kommunikationstjänsteleverantörer kräver, att hjälpa dem gå från proof of concept till genomförande,” Werner Schaefer, vice VD för NFV på HP, sade.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

HP meddelade en serie NFV kit maj, inklusive ett startpaket, compute kit, kontroll kit och lagring kit, för att förenkla NFV erbjudande. Den inledde också sin NFV Director 3.0 programvara för analys och nätverkshantering, som använder HP: s Vertica big data programvara.

Beräknings jätte är inställd på att delas upp i två bolag i början av nästa månad, med HP Enterprise att börja handla på New York Stock Exchange den 2 november.

HP kommer att göra mellan 25.000 och 30.000 uppsägningar som en del av processen, med HP Enterprise tippas att leverera $ 2,7 miljarder årliga kostnadsbesparingar, och $ 700.000.000 per år på ett löpande.

HP har projekterat sin Enterprise företag att ta in $ på 50 miljarder årliga intäkter.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”