XSS fel exponeras i IBM Domino Enterprise-plattformen

symantec

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

En cross-site scripting sårbarheten i IBM Domino som har funnits i flera år har blivit offentligt avslöjat.

Avslöjade förra veckan av en säkerhetsforskare från Ukraina-baserade MustLive kunde säkerhetsbrist orsaka informationsläckor på IBM Domino plattformen.

IBM Domino, tidigare IBM Lotus Domino, är en plattform som används i hosting sociala affärsapplikationer. Den skalbara företagsplattform används också för att kontrollera BYOD politik och övervakning och har avancerad klustring, server fel återhämtning och diagnostiska nätverksverktyg. Enligt forskaren, är sårbarheten finns i versionerna 8.5.3, 8.5.4 och tidigare typer. Versioner Domino 9.0 och 9.0.1 “måste” också vara sårbar enligt MustLive, som IBM försummat att åtgärda problemet tidigare.

Ursprungligen upptäcktes 2012, bygger XSS sårbarhet på brute force och otillräckliga autentiserings buggar att utnyttja. Om utnyttjas kan felet användas för att ta information om Web Server konfiguration, vilket i sin tur kan användas för mer avancerade attacker eller för att möjliggöra angripare att injicera klientsidan skript på webbsidor.

“För att genomföra XSS attack det behövde veta hashar i adressen till en bokstav. De kan hittas via informationsläckage (dvs inbäddad bild) eller via en annan XSS sårbarhet” de rådgivande staterna.

Forskaren har avslöjat flera sårbarheter i plattformen under de senaste tre åren. Måste leva skrev fem bulletiner till IBM, som det påstås inget svar. Efter att ha lämnat de bulletiner till olika avdelningar och över en månad av tystnad, måste leva sade IBM utvecklare tycktes “har beslutat att ignorera dessa sårbarheter.”

Till slut svarade IBM till forskaren och sade att företaget skulle “inte fixa brute force och otillräckliga autentiserings hål”, och därför XSS sårbarhet var inte av intresse. Slutligen, som svar, måste leva utfärdas avsikt att utlämnandet offentligt.

webbplatsen har nått ut till IBM och kommer att uppdatera om vi hör tillbaka.

Läs vidare: I en värld av säkerhet

Läs vidare: Korrigeringar och Brister

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Grabit kampanj spionerar på SMB, stjäl känslig data, Hola: En gratis VPN med en sida av botnet, Forskare spårar pendlare som använder stulna mobil accelerometer uppgifter, Återförsäljare måltavla för ny point-of-sale skadlig kod genom förfrågningar jobb, Ransomware räddning kit ut till strid kriminell verksamhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhets vuln tillåter Android app manipulering genom enda URL klick, NetUSB fel lämnar “miljoner” av routrar, IoT enheter utsatta för dataintrång, Samsung säkerhet: Hur länge är “för långt” att lappa, Enterprise, molntjänster exponeras som sårbara för logjam?

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän