Amerikanska justitiedepartementet tillkännager första e-handel antitrust åtal

US Department of Justice har meddelat åtal mot en tidigare e-handel verkställande, den första antitrust fallet i sitt slag.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Meddelade på måndagen, sade det amerikanska justitiedepartementet antitrust division man har kommit överens om att erkänna sig skyldig till fastställande av priset på affischer han sålde på nätet via Amazon Marketplace. David Topkins medgav att fastställa priset på specifika affischer från Redan i september 2013 till cirka januari 2014. Tillsammans med namn medkonspiratörer, Topkins fast priset på affischer som säljs i USA genom online tredje part säljaren marknaden.

Enligt papper som sparas i US District Court i norra District of California, baserat i San Francisco, antog gruppen “särskilda prissättning algoritmer:. Och samordnade förändringar i prissättningen av affischer Dessutom skrev säljarna datakod” som instruerade algoritm -baserad programvara för att sätta priser i enlighet med detta avtal. “åklagarna säger att detta resulterade i varor som säljs på konkurrenskraftiga, hemliga priser.

Den avgift som tas ut mot Topkins anklagar säljaren för att bryta Sherman Act. 1980-talet Sherman Act är en federal antitrustlagstiftning som förhindrar försök monopol på handeln. Vissa handlingar, såsom att arbeta med konkurrenter för att fastställa priser, dela upp marknader eller rigg bud anses strida mot denna lag, och “övervägas så skadligt för konkurrensen att de är nästan alltid olaglig.”

De som bryter mot denna lag kan förvänta sig en maximal fängelse i 10 år och individuellt böter på upp till $ 1 miljon. Men under federal lag, det maximala bötesbeloppet kan ökas till “dubbelt så mycket konspiratörerna vunnits från olagliga handlingar eller två gånger pengarna förlorade med offren för brott, om någon av dessa belopp är över $ 100 miljoner dollar,” enligt den avdelning.

Den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) förbjuder “orättvisa konkurrensmetoder” och “illojala eller bedrägliga handlingar eller metoder”, och som den amerikanska högsta domstolen har fastställt bryter mot denna lag bryter också FTC dom kan antitrustärenden undersökas enligt antingen DoJ eller FTC, beroende på omständigheterna.

Topkins har gått med på att betala $ 20.000 i böter och samarbeta med det amerikanska justitiedepartementet fortsatta utredning, men denna grund kräver fortfarande rättens tillstånd att bli accepterad.

Biträdande justitieminister Bill Baer av justitiedepartementet antitrust Division kommenterade

Åtalet mot en online säljaren är den första i sitt slag, men eftersom fler konsumenter än någonsin vänder sig till Internet för att köpa varor, är det osannolikt att vara den sista.

Läs vidare: I företaget

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst

Samsung Business lanserades för att utnyttja sakernas Internet, företagsmarknaden, Facebook-uppdateringar riktlinjer:? Att förbjuda eller inte förbjuda, Accenture snaps upp Agilex att öka digitala federal myndighet utbud, Amazon flyttar in filmmarknaden, Samsung kranar ny designchef, Dell, FireHost partner i säker privat molntjänster tryck, Lenovo, till Zenoss partner förbättra IT-lösning leverans

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning