De mest populära amerikanska operativsystem slutanvändare, enligt den federala regeringen

Överraskning! Den federala regeringen digitala Analytics Program (DAP) har funnit att Windows är det mest populära slutanvändaren operativsystem med 58,4 procent av alla statliga webbplats besökare. Vad är mer intressant är dock vilka versioner av Windows vi använder och vad som är nummer två och tre bakom Windows.

Av den amerikanska regeringens räkning, Windows, följt av iOS och Android, är de mest populära slutanvändarens operativsystem. Regeringens uppgifter, som härrör från 1,39 miljarder webb besök på mer än 37 statliga myndigheter under de senaste 90 dagarna, visar att det andra operativsystemet är Apples iOS med 16,4 procent. Det följde tätt av Android med 13,9 procent. Över allt, FBI fann att 67,6 procent av användarna går till statliga webbplatser på datorer medan 24,8 procent använder smartphones och endast 7,6 procent använder tabletter.

Jag vet att Apple iOS ledande Android kommer pussel några av er. Det är sant globalt Android-enheter är mer populär än iPad och iPhone. Men under det fjärde kvartalet 2014, “i USA, Apple iOS hann Android för första gången sedan den här gången i 2012, om än med de tunnaste 0,1% marginal”, säger Carolina Milanesi, chef för forskning vid Kantar Worldpanel ComTech. Kantar använder smartphone försäljningsdata för sin analys.

Globalt är det en annan historia. Kantar s siffror för 2015 första kvartalet visade att Android har 66,1 procent av den europeiska marknaden. Android är ännu mer dominerande i länder som Brasilien, 90,8 procent, Argentina, 83,5 procent, och Australien, där Android är strax före iOS, 46,9 procent till 42,4 procent. Så som världs mobila operativsystem, leder Android, i USA, är iOS top dog, om än inte mycket.

De andra mobila operativsystem? De registrerar knappt. Windows Phone har 0,38 procent och Blackberry kommer in på 0,11 procent.

Microsofts support för Windows XP officiellt avslutades den 8 april 2014. Det blir inga nya säkerhetsuppdateringar, ej säkerhet snabbkorrigeringar och inga gratis eller betald support för XP. Här finns resurser från webbplatsen och elaptopcomputer.com att hjälpa dig att navigera övergången.

På skrivbordet, vi vet alla Windows är top dog, men DAP uppgifter visar att Windows 7 är den överlägset mest populära versionen med 41,5 procent. Windows 8.x, som jag har tänkt att vara en marknads fel från början, blev värre då även jag hade trott. Sammantaget Windows 8.x marknadsandel kom till en patetisk 11,1 procent, 9,8 procent till Windows 8.1 och 1.3 procent till Windows 8.0

Den goda nyheten för Microsoft är att XP, bortsett NetMarketShare udda resultat, faktiskt gör mycket värre än väntat. DAP: s siffror visar att långt ifrån över 10 procent av användarna fortfarande använder den föråldrade Windows XP, bara 3,4 procent använder den. Vista – minns Vista? – Kom i förra på 2,3 procent.

Efter familjen Windows, den näst mest populära operativsystemen är Mac OS X med 9,2 procent. Historiskt sett rapporterna från NetMarketShare och Statcounter har Mac OS X lägre än detta. Till exempel NetMarketShare har Mac OS X på 6,9 procent för februari 2015 medan Statcounter har det på 8,2 procent för samma månad.

DAP bryter inte ned den sista två procent av operativsystem. En närmare titt på data visar att det inte försöker mejsla ut Chrome OS-användare från de mest populära webbläsare, Chrome. Med lite grävande, fann jag att Linux, med bara 0,67 procent, kom in lägre än jag hade förväntat eller NetMarketShare och Statcounter hade visat tidigare.

Regeringen listar också 0,86 procent av operativsystem som “andra”. Eftersom DAP inte skiljer mobila och stationära operativsystem från varandra, jag antar att detta sista gruppen består av mer obskyra mobila operativsystem, såsom Firefox OS och segelfisk, och relativt okänd desktop operativsystem inklusive FreeBSD, eComStation och ReactOS.

 Berättelser

Mest populära amerikanska webbläsare, enligt den federala regeringen, iOS kontra Android. Apple App Store kontra Google Play: Här kommer nästa strid i App krig, Windows 8, 8,1 overtakes XP på nya Netmarketshare nummer, Weird Science: Hur skakig rapporter webbanvändning förvränga vår syn på tech marknader, Top 3 semester datorer som säljs av Amazon var Chrome

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst