Enhetliga datachips spåra elevplatser

Den här veckan har över 20.000 klass-elever i Brasilien burit en ganska speciell typ av skoluniform – inbäddade med platsspårnings chips.

I den nordöstra staden Vitoria da Conquista, har studenter från några av stadens 213 offentliga skolor börjat bära t-shirts med de speciella radiofrekvens chips inbäddade i materialet. Dessa “smarta uniformer” berättar en förälder när deras barn har kommit in skola genom att skicka ett meddelande till sin mobiltelefon.

Men om studenten inte har anlänt och trädde klass 20 minuter efter skolan börjar, då den förälder larmas med följande meddelande: “Ditt barn har ännu inte kommit fram till skolan”.

Enligt stadens utbildning sekreterare, Coriolano Moraes, är syftet med dessa uniformer att ta itu med frågan om “bunking” klass och icke-närvaro. Han tillade att 2013, alla av stadens 43.000 offentliga skolelever kommer att använda dessa “smarta uniformer. Studenterna kommer alla att vara mellan 4 och 14 år gammal.

I en telefonintervju, sade Moraes

Vi märkte att många föräldrar skulle komma med sina barn till skolan, men skulle inte se om de faktiskt kommer in i byggnaden eftersom de alltid kvar i bråttom att få tid till jobbet. De skulle alltid vara förvånad när berättade om antalet gånger deras barn hoppade klass.

Om en elev hoppar klass tre gånger, kommer föräldrarna att bli ombedd att förklara frånvaron – och en “brist på kunskap” nu kan inte längre användas som en ursäkt. Om det inte finns någon förklaring, då myndigheterna kan engagera sig.

Staden regeringen Vitoria da Conquista investerat $ 670.000 för att utforma, testa och tillverkade t-shirts. Markerna är placerade under skolans vapensköld – traditionell design finns på många uniformer i väst – eller på ena ärmen.

Om de är placerade på en hylsa, kan hittas chipet under en fras som säger

Utbildning inte förändra världen. Utbildning förändrar människor och människor förändra världen.

Enligt utbildningssekreterare, har enhetliga utformats så att den kan tvättas och strykas utan att skada “smart” komponent. Även om utan detalj, markerna har ett säkerhetssystem “som gör manipulering praktiskt taget omöjligt” tydligen.

Bild Fotograf: James Emery

TeenTech Weekly: College leden, “rasistiska” tweets, MIT, MySpace övertygelser, Lagförslag ger föräldrar möjlighet att övervaka en mindre mobila, QR-kod kondomer: Spårning tonårs trysts; Vilka teknologier kommer att forma framtiden för högre Ed, Student entreprenörer utveckla ID badge alternativ

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”