President Obama: Kan inte iPhone, kommer inte iPhone

USA: s president Barack Obama kan vara den mest kända personen på planeten för att använda en BlackBerry. Trots nedgången i enhetens popularitet, han nästan säkert fastnat med det för de kommande tre åren.

Enligt en AFP historia (via SecurityWeek), talar till en grupp i Vita huset på onsdag, erkände presidenten han är “inte tillåten” en iPhone “av säkerhetsskäl.

Här är en titt på några av de enheter, plattformar och teknik USA: s president Barack Obama använder för att utföra sina dag till dag presidentämbetets.

Detta är trots det faktum att hans döttrar Sasha och Malia tillbringar mycket tid på sina iPhones, sade han.

Dagar efter Obama invigdes 2009, enligt uppgift kämpat han med Secret Service att hålla sin BlackBerry – en kamp han till slut vann. Det fanns farhågor om att utländska spioner skulle kunna avlyssna hans telefon, på ett sätt som inte alltför olik, påståenden som publicerats tidigare i år, att den amerikanska regeringen spionerat på Tysklands förbundskansler Angela Merkels BlackBerry-enhet.

Men även om han ville ha en iPhone, enligt tidigare rapporter var han inte kunna använda smartphone när han var på kampanjvägen för sin andra mandatperiod 2012. Även som en ivrig iPad användare, han förvirrade av siffer- och bokstavsknapparna på iPhone, som han så småningom kunna navigera.

Medan iPhone har blivit allt populärare och stärkt i säkerhet, har de fortfarande ännu inte övertyga de olika amerikanska statliga myndigheter att de är lämpliga för offentlig verksamhet.

Medan Blackberrys är kända för sin militär kryptering som används av dussintals myndigheter och stora privata företag runt om i världen, är enheterna förlorar lyster bland många konsumenter. Ontario, Kanada-baserade företaget meddelade nyligen, dess bekräftelse till företaget kunden, efter att ha tagit en betydande tumla i marknadsandelar ranking.

iPhone har dock ännu inte klassificerats som säkra nog för regeringen och militärt bruk för den säkerhetsnivå som krävs enligt Vita husets personal.

I maj, äldre Apple mobila operativsystem, var iOS 6 beviljades FIPS 140-2 certifiering, så låg nivå hemligstämplade dokument som ska delas och tillgång på iPhone och iPad. Inte långt efter, iPhones och iPads var, godkändes av det amerikanska försvars Dept, för US militärt bruk.

Men ensam enheter är inte tillräckligt för hela paketet.

Ack, medan BlackBerry förblir i ett stillastående tillstånd med hopp om det kan vändning under de kommande kvartalen, är företaget fortfarande den enda smartphone och tjänsteleverantören ges “rätt att använda”, på den amerikanska försvars Dept. nätverk.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer