Robotics spenderar att slå $ 135.400.000.000 år 2019, säger IDC

Robotics utgifterna kommer att drabba $ 135.400.000.000 i 2019, upp från $ 71 miljarder 2015, enligt IDC.

Utgifterna för robotteknik och tjänster kommer att ha en årlig tillväxt på 17 procent från 2015 till 2019.

IDC noterade att tillverkningen kommer att spendera mest, men resurs (som olja och gas), sjukvård och transporter kommer också spendera mycket. År 2015, diskret tillverkning var 33,2 procent av robot utgifter. Processtillverkning var 30,2 procent av utgifterna för robotteknik.

Framöver kommer processtillverkning och sjukvård spenderar mest på robotteknik.

IDC: s prognos kommer som Alphabet s Boston Dynamics enhet släppt en video som visar nästa generations Atlas robot, som inte är bundna till en strömkälla, är cirka 5’9 lång och väger 180. Sensorer ger roboten balans och förmåga att undvika hinder.

IDC utgifterna prognos kommer teknik utgifterna vara $ 32 miljarder 2019. Tjänster kring robotik – applikationsförvaltning, utbildning, driftsättning, integration och konsulttjänster kommer upp $ 32 miljarder kronor. Resten av roboten utgifterna paj kommer att kretsa kring systemets hårdvara och mjukvara.

Dessutom: Om robotar vara vänner eller verktyg? Open-API-plattformar pekar starkt i en riktning | Forskning alliansen meddelar moonshot: reverse engineering den mänskliga hjärnan | AI, Automation, och Tech Jobs

När det gäller geografi, kommer Asia Pacific med Japan utgör 65 procent av robot utgifterna med 2019. EMEA kommer att bli den näst största regionen, följt av Amerika. Asia Pacific robot utgifterna kommer nästan dubbelt och att prognosen är inte förvånande med tanke på den åldrande befolkningen och fokusera på tillverkning.

Konsument Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Robotics, Consumer Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning, Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag