Roundtable diskussion fokuserar på trådlösa utmaningar för Asien

Den WIAR, som är en diskussionssession bland företagsledare globala trådlösa företag, institutioner och Info-kommunikation Development Authority of Singapore (IDA) kallades i Singapore tisdag.

Singapores minister för kommunikation och IT Lim Swee Say, som ledde diskussionerna, sa till reportrar att WIAR föreslog att vissa städer i regionen måste spela rollen av tidiga användare av trådlösa tjänster.

Med tanke på infrastrukturen, konkurrenskraft och hög utbildningsnivå i vissa städer, kan de (städerna) vara en testbädd för innovativa tillämpningar och tjänster … så att resten av regionen kan (över tid) lära av erfarenheterna från dessa städer “sade Lim.

Han talade på en presskonferens för att avslöja resultaten av rundabordssamtal.

Lim tillade att för städerna att spela rollen av early adopters, den trådlösa industrins behov “för att arbeta tillsammans för att skapa en gemensam (infrastruktur) plattform så att utvecklingen av banbrytande tillämpningar och tjänster kan ske smidigt”.

I ett uttalande, Nokia Networks vd Sari Baldauf tillade: “Det är mycket viktigt att ha en gemensam leveransservice och middleware plattform för tredjepartsutvecklare att utveckla applikationer och tjänster.”

Det är inte tillräckligt för operatörerna att samarbeta. Tjänsteleverantörer, tillverkare och innehållsleverantörer måste också vara en del av detta samarbete. Det är absolut nödvändigt att normerna öppet definierade och inte proprietär.

IDA konstaterade i rapporten att rundabords rekommenderas att fokusera på utvalda vertikala sektorer, såsom bank, transport, sjukvård, detaljhandel, tillverkning och logistik eftersom trådlös teknik kan förändra dessa sektorer, vilket gör dessa ledande asiatiska städer en showcase för trådlösa applikationer och tjänster.

Samtidigt observerade Lim att trots att en rad mikro marknader med digitala klyftan och kulturell mångfald utmaningar, Asien hade den största användarbasen i världen när det gäller mobil kommunikation.

Dessutom hänvisas han exemplet i Japan ledande i den tidiga utvecklingen av applikationer som i-Mode. “Den goda nyheten är att Asia Pacific idag inte släpar efter resten av världen i både mobil kommunikation och trådlösa och datatjänster”, säger Lim.

Rundabordssamtal noterade den enorma potential som framtida trådlösa utvecklingen. “Teknik ensam inte kommer att driva trådlösa adoption” IDA läggas i ett uttalande. “I stället bör fokus ligga på värdet teknik skapar för slutanvändare.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment