Skanna dokument och skrivtavlor med din Android smartphone och Microsoft Office Lens

Det är bekvämt att använda din smartphone för att ta bilder av whiteboardtavlor, kvitton och andra dokument och sedan lämna dem bort i en app som Evernote eller OneNote. Microsoft tidigare släppt Office Lens för Windows Phone och iPhone ägare med Android-versionen slår Google Play Store går kväll.

Android-versionen var tidigare tillgänglig som en allmän förhandsvisning, men är nu släppt som en fullständig, gratis produkt. Du kan använda Office Lens för att fånga dokument och andra viktiga bilder som sedan sparas i OneNote eller OneDrive.

Med tanke på möjligheten för Android-plattformen för att dela med flera källor, var Microsoft kunna använda samma funktioner från Windows Phone så att du kan spara bilden till platser som OneDrive och Word i ett steg.

Som framgår på Microsofts blogg erbjuder Office Lens följande

Du kan välja att ta ett objekt som dokument, whiteboard, eller foto, vilket hjälper programvaran optimera bilden. Spara platser på Android inkluderar OneNote, OneDrive, Word, PowerPoint, PDF och bildgalleriet.

Användargränssnittet är enkelt, vilket gör programmet ännu smidigare eftersom du kan fånga vad du behöver och röra sig längs. Den whiteboard funktion har visat sig vara till nytta för mig i det förflutna och jag ser fram emot att nu använda den på Android.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Konverterar bilder av pappersdokument, elektroniska skärmar och whiteboard anteckningar i Word-dokument, PowerPoint-presentationer och sökbara PDF-filer för enkel lagring, redigering och omformatering,. Gör bilder som ska skickas via e-post, vilket gör det enkelt att dela whiteboard anteckningar med arbetskamrater, lämna skannade företag bekostnad kvitton eller se familj och vänner har kopior av viktiga pappersdokument,. Fångar visitkort och genererar kontakter, som kan skickas till OneNote och läggs till din telefon,. erkänner hörnen av ett dokument och automatiskt grödor, ökar och rengör upp bilden,. Identifierar tryckt text med optisk teckenigenkänning (OCR) så att du kan söka efter nyckelord för bilden i OneNote eller OneDrive,. Inlägg bilder till OneNote eller som docx, pptx eller PDF-filer i OneDrive, ger möjligheter att spara , export och dela bilden.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien