Surveymonkey kommer att friställa 100 säljare i försök att förnya affärs produkt

Molnbaserad polling plattformar Survey kommer att säga upp cirka 100 anställda, eller 13 procent av sin personal, eftersom företaget arbetar med att förnya sina produkter för företag, enligt en rapport från Re / kod.

Uppsägningar frysa ut en turbulent period för Palo Alto-baserade företaget. I maj förra året, dog dåvarande vd David Goldberg oväntat leder Survey på en omfattande, två månader efter en efterträdare.

Tidigare HP verkställande Bill Veghte valdes slutligen för jobbet. Hans utnämning möttes med entusiasm, eftersom Veghte inte bara ansedda som en verkställande, han var en nära vän till Goldberg.

Men Veghte mandatperiod skulle kortlivad. I januari Veghte avgick från VD-rollen att ta ställning till Survey styrelse, tillsammans med Goldberg änka – och Facebook COO – Sheryl Sandberg. Veghte citerade strategiska skillnader med investerare som orsaken bakom flytten.

Veghte ersattes med tidigare GoPro VD, och Survey ordförande, Zander Laurie.

När det gäller uppsägningar, säger Re / kod de gjordes främst inom säljteamet arbetar på Surveymonkey for Business, en produkt som är underlåtit att resonans med användare. Förra veckan Survey anlitade två chefer – Steve Norall och Brad O’Neill – att huvudet upp försäljning och produktutveckling inom affärsområdet.

Läs mer

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

HP vd Meg Whitman går Survey ombord, Survey sammanslagningen högst B2B plattform med TechValidate förvärv, Survey finner ny VD i HP: s Bill Veghte

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet