Turnbull föreslår delade trådlösa marknaden spektrum

Den australiska kommunikationsdepartementet har släppt ett samrådsdokument på Australiens framtida förvaltning av radiofrekvensspektrumet för mobila nät och andra trådlösa telekommunikationsanordningar.

Australien spektrum för närvarande förvaltas av Australian Communications and Media Authority (ACMA), med spektrum tilldelas, licensieras, auktioneras och säljs av, beroende på kravet.

Förutom att användas för mobila telekommunikationstjänster, är det också används av försvar, transport, gruvdrift, och räddningstjänsten i hela landet.

Spectrum Review Potential reform Avstånd papper (PDF), som offentliggjordes den 11 november, är nästa steg i granskningsprocessen av Institutionen för kommunikation och ACMA av landets spektrumpolitik och förvaltning ram, först tillkännagavs, i maj med kommunikationsminister Malcolm Turnbull.

Bland dokumentets 11 förslag för diskussion är övergången att införa ett enda licens ram för spektrum.

Den enda ramförslag licensiering skulle se en konsolidering av de nuvarande kategorierna tre licens – klass, apparater och spektrumlicenser – och förväntas bidra till att frigöra välbehövlig spektrumet för en mängd olika användningsområden.

“Under en enda ram licensiering, skulle lagstiftnings distinktioner mellan körkortskategorierna upphöra att existera, som skulle hindren för att dela utanför sändningsband,” I dokumentet sägs.

En enhetlig ram licensiering skulle göra det möjligt spektrumdelning eller exklusiv användning ställas in som en parameter licens. Den ACMA skulle kunna specificera i licensen som licenser i en viss band är föremål för delning och villkor för delning.

“Detta skulle ge flexibilitet och möjliggöra en gradvis utveckling av spektrumhantering för att stödja större spektrumdelning som tekniken förbättras,” den sade.

Det förväntas, enligt dokumentet, att ACMA skulle ange standard licensvillkor att ge vägledning till spektrumanvändare, och konsekvens av behandling.

Myndigheten skulle också ha förmåga att vid behov utveckla skräddarsydda lösningar, med avsikten att se till att ramen tillståndsförenklas och antalet erforderliga rättsliga instrument begränsas till ett minimum.

En maximal sikt licens, föreslås som 15 år, skulle anges i lagstiftningen. Detta motsvarar den nuvarande maximala löptiden för spektrumlicenser.

Papperet efterlyser också mer flexibla spektrumtilldelning och omfördelning processer, en mer öppen och flexibel strategi för prissättningen av frekvensspektrum för att främja återanvändning av spektrum, strukturera betalningsplaner för licenser, och ACMA att ta en “öppen data” strategi för att förbättra området, tillgänglighet och kvalitet på informationen för att stödja en mer effektiv marknad spektrum.

Dessutom föreslår dokumentet också ersättning för att återuppta en licens, underlättande av ökad brukarmedverkan i spektrumhantering, vilket gör att ACMA att delegera spektrumförvaltning funktioner till andra enheter, utveckla mer principbaserad enhet matningsreglering, och förbättra regleringen av utvidga sviten av verkställighetsåtgärder tillgängliga för ACMA.

Det slutliga förslaget kräver att ACMA att kontinuerligt se över alternativ för tilldelning av spektrum till alternativa eller högre värde användningssätt och att se till att hindren för att uppnå detta granskas och tas bort “vid behov”.

“Under den nuvarande ramen finns det 200 spektrum styrmedel på plats, och upp till en tredjedel av dessa beskriva de olika licenstyper”, sade Turnbull på ACMA-RadComms 2014 konferens i september.

Även om vi har påbörjat arbetet genom regeringens avreglering agenda om upphävande och slingrande tillbaka olika tillståndsvillkor, är översynen spektrum nyckeln till förbättrade processer och minskad reglering i ledningen frekvensutrymmet.

De ekonomiska fördelar för landet att ha en effektiv ram för spektrumhantering är enorma “, sade han.” Vi kan köra ytterligare effektivitet genom att uppmuntra ökad handel och leasing av spektrum, lätta rörligheten för spektrum för nya användningsområden, och genom att ge flexibilitet och incitament för användare att uppgradera till mer effektiv teknik.

Spektrum planeras genom Internationella teleunionen (ITU) – ett särskilt organ i FN – med den australiensiska radiospektrum plan återspeglar dessa frekvenstilldelningar, med ett antal Australien specifika variationer.

Anvisningarna papper tyder på att göra “internationellt harmoniserade” spektrumallokeringar begränsar risken för störningar mellan tjänster och över nationsgränser, och stöder effektiv drift av internationell verksamhet såsom luft och hav resor.

Feedback synpunkter på pappers nära den 2 december.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze