Twitters Biz Stone är en ödmjuk “hallucinogena optimist”

John Helpern på Vanity Fair har lunch med Biz Stone, en av grundarna av Twitter. De äter på en av mina favoritplatser: Liverpool Lil-talet.

Biz Stone talar mycket ödmjukt trots sina hundratals miljoner dollar i rikedom. Han säger att han är alltför pinsamt att köpa en ny bil, men han köpte ett hus för hans mamma.

Han gillar opera, tidiga nätter, film Matinéer med sin hustru, och P. D. Scotch. Han är vegan.

Här är ett urval

“Vi har allt vi kunde behöver. Jag är mycket nöjd med mitt bucklig gammal Volkswagen Golf. Jag skulle skämmas om jag köpte en prydlig utseende bil eller ett nytt hem. Det skulle bara återspegla dåligt på mig på något sätt. ”

… Det viktigaste för mig om att ha pengar är att det tar bort det mesta av ångest jag har levt med hela mitt liv. ”

Hans barndom var inte lätt. Hans mor kämpade tillsammans på välfärd i Wellesley, Massachusetts. (Hans far var mestadels frånvarande.) När han märkte att hans strumpor och underkläder var “Oregelbunden”, tänkte han att det var ett varumärke. För år av sitt arbetsliv, kämpade han med allvarlig kreditkort skuld. “Det var som ben mot ben”, sade han. “Du har ingen kudde, inget motstånd mot någonting.”

… “Folk kan säga att du är en naiv idealist om hjälpsamhet av mänskligheten”, sa jag.

“Eller en hallucinogen optimist”, svarade han.

Twitter grundare Biz Stone är mycket bekväm körning En bucklig gammal Volkswagen | FÅFÄNGANS MARKNAD

Biz Stone är alldeles för ödmjuk. Vad är poängen i att slå jackpotten när du är alltför självmedvetna att använda pengarna på ett sätt som du inte kunde?

Tid att växa upp och växa in dina pengar. Du är fyrtio år gammal. Du kan leva bra och göra bra också.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Pengar är mer än filantropi det är också ett medel för att aktivt skapa framtiden. Techno-optimister måste också bli techno-aktivister – att se till att vi får rätt framtiden. Det kommer inte att ske av sig självt. Vi kunde lätt hamna i någon mardröms version av en tech-aktiverade Nordkorea.

Framtidens teknik är lätt att förutse, men att förutsäga hur vi kommer att leva i denna framtid är mycket svårare att veta. Men detta är berättelsen i ett inlägg teknik värld där vi har gott om teknik och där tech försvinner in i ramen för våra liv och våra glasögon.

Framtiden handlar om hur människor och samhällen frodas på dessa tekniker och hur vi återskapa vår värld kultur och ekonomi.

Vi är på väg mot slutet av materialism och efter arbetet. Det kommer att ha en enorm effekt på oss alla och vi måste få redo eller det kommer att bli mycket smärtsamt. Jag kommer att skriva mer om detta inom kort.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det