WebOS är dömt att misslyckas

I ett fall av för lite, för sent, HP sa att det kändes öppen källkod vägen var det bästa för WebOS. Företaget är spelberoende att operativsystemet kommer att ta fart på sin egen.

HP: WebOS, Enyo app ram går öppna HP Open källor WebOS: Nedfallet; Varför öppen källkod WebOS har ben: eftersom människor är rädda för Google, WebOS “potentiell: En huvudvärk för iOS, Android, HP Open-källor WebOS, men kommer någon utveckla för det,? HP att göra webOS öppen källkod, är det bara förlänga slutet;? HP Open-källor webOS, men kommer någon utvecklas för det?

Det är en dålig insats. Tidigare öppen källkod plattformar har haft en blandad historia av framgång. Och människor som hade något intresse av WebOS, om konsumenter eller utvecklare, har ryckt runt nog av de företag som har misskött plattformen, från HP går tillbaka till Palm. Efter att ha bränt vid flera tillfällen, är det någon anledning för någon att komma tillbaka till WebOS?

 berättelser

Gör inga misstag, medan WebOS fortfarande en del av HP, kommer det att bli en mycket mindre del. Leta efter HP att avsevärt minska de resurser som ägnas åt WebOS, om det ägnar någon alls. Det är inte precis något universalmedel för WebOS kärn problem: bristen på konsumenternas och utvecklare intresse. Om HP inte bryr sig tillräckligt för att stödja WebOS ordentligt, varför skulle någon annan?

Att HP är på väg att öppen källkod snarare än att sälja plattformen talar till bristande efterfrågan på plattformen.

De har uppenbarligen visat att det finns inget kommersiellt värde för WebOS, “sade Lopez.

För HP: s del, Sam Greenblatt, chefstekniker på företagets avancerad teknik division, förnekar att det inte kunde sälja WebOS.

Vi gjorde detta för en bred marknad överklagande inte oförmågan att sälja den “, sade han.

Roger Entner, analytiker på Recon Analytics, var ännu mer direkt om HP: s beslut.

Det är ett trevligt sätt att säga att vi inte bryr oss längre “, sade Entner.

Naturligtvis kan WebOS hitta nytt liv som ett operativsystem för andra enheter nisch. Under de senaste åren har det hade vunnit över ett antal tech entusiaster, reportrar, och även några utvecklare. En intrepid utvecklare kan hitta en ny användning för operativsystemet, kanske för att driva ett kylskåp eller smart grid.

Men analytiker säger även att det är högst osannolikt.

HP tror nog det också. Företaget skrev av $ 3,3 miljarder täcka lämnar WebOS verksamheten, vilket förmodligen är den bästa illustrationen av sina tankar om dess värde.

Släpper WebOS till vildmarken, HP sannolikt ute efter att köpa en liten goodwill genom att WebOS till en öppen källkod plattform. Förhoppningsvis är bolaget inte ute efter eventuella inkomster eller vinster. En titt på andra sådana plattformar ger en blandad bild, med begränsad framgång.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger

De mest framgångsrika exemplen på open-source projekt, inklusive Oracles Java, Mozillas Firefox, och även Googles Android, hade alla djupt hål uppbackare. HP sannolikt inte kommer att ge den typen av stöd.

Jag tror inte att HP vill använda WebOS som sin spargris “, sa Entner.

Linux är den enda verkligt oberoende plattform, och det började som ett projekt med öppen källkod. Även om det finns en stark användarbas stöder Linux, är det fortfarande begränsad i förhållande till sina konkurrenter på datorn. Android är dock baserad på Linux.

På samma sätt alla de andra plattformarna började som öppen källkod.

WebOS, under tiden, blir dumpad i det fria, där många tekniska experter anser att en sista desperat försök att återuppliva plattformen innan den går iväg för att dö.

Kanske en mer apt jämförelse är Nokias Symbian, som började som ett eget operativsystem för Nokia innan det släpptes som en oberoende open-source plattform i ett försök att locka fler säljaren stöd. Nästan lika snabbt som den öppnades, Nokia stängde den, och Symbian har förpassats till lägre avancerade enheter som bolaget fokuserar på Microsofts Windows Phone.

Symbian kunde inte konkurrera med Apples iOS och Android, och är avsett att blekna i inkurans. WebOS, som aldrig egentligen haft sin tid i rampljuset som Symbian, bör dela samma öde.

Det är en skam “, säger Lopez.” Ibland bra teknik inte alltid vinna.

Om Roger Cheng, Roger Cheng är en erfaren skribent för denna webbplats omfattar mobil teknik. Innan var han på telekommunikations slå och skrev för Dow Jones Newswires och The Wall Street Journal för nästan ett decennium. Han är en hård kärna Trojan alun och Los Angeles Lakers fan.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger