Använda Raspberry Pi att bygga IoT prylar fick bara en mycket enklare

IBMs IoT Node-RED ansökan nu levereras med Raspbian OS för Raspberry Pi,. IBM Node-RED

Raspberry Pi

Hands-on med hallon Pi Zero, del 3: Programvaran; Hands-on med hallon Pi Zero, del 2: Laddar, uppstart och konfigurering, Hands-on med hallon Pi Zero, del 1

I hälarna på den nya $ 5 Pi Zero, har Raspberry Pi uppdaterat sin Raspbian OS för att stödja den lilla enheten, och omfattar nu IBMs sakernas Internet app Node-RED.

Den nya versionen av Raspbian, Raspberry Pi officiella OS gör det lättare för hackare och tinkerers att koppla upp olika noder, såsom sensorer, till Pi enheter tack vare införandet av Node-RED.

IBM IoT applikation erbjuder ett grafiskt användargränssnitt som tar bort en del av den kodning som annars skulle behövas för att ansluta hårdvara och mjukvara för att skapa ett större system. Eller som Node-RED förklarar det run-time bygger på Node.js erbjuder användarna en webbaserad flöde editor som låter dem skriva och spara JavaScript funktioner mall och flöden för återanvändning.

Nod-RED GUI tar bort en del av den kodande som annars skulle behövas för sakernas appar;. Hallon Pi

Node-RED sitter nu tillsammans Mathematica, Python 2, Scratch och Sonic Pi under fliken programmering i huvudmeny Raspbian Jesse huvudsak gör visuellt verktyg för IoT skapare mer lättillgängliga. Raspberry Pi har publicerat ett blogginlägg förklarar hur Pi beslutsfattare kan komma igång.

Naturligtvis är rubriken inslag i den senaste versionen av Raspbian sitt stöd för Raspberry Pi Zero, $ 5 dator släpptes förra veckan, vilket återigen är en potentiell välsignelse för sakernas Internet kreativitet eftersom det är ännu billigare och har en snabbare processor än den mycket populära $ 35 modeller.

På tre år har sju miljoner Pi enheter sålts till entusiaster, medan Raspberry Pi tillverkare Element 14 öppnar upp till anpassade bygger för större beställningar. På en sidoanteckning, gör Windows 10 sakernas för Raspberry Pi 2 inte stödja Pi Zero.

Den Raspbian uppdateringen innehåller också en ny möjlighet att lägga till och ta bort program till Pi-enheter, som ligger i Inställningar i huvudmenyn, och förbättrat stöd i webbläsaren Epiphany för att spela upp filmer från YouTube och Vimeo.

“Många fler videor ska nu spela än i tidigare versioner, och övergripande stabilitet när du spelar video bör förbättras,” Raspberry Pi lovade på sin blogg.

Dessutom har Scratch uppdaterats för att stödja MIDI-instrument medan Raspberry Pi Configuration ansökan har fått många korrigeringar.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis