Energiköpsavtal tillåter verktyg för att bygga förnybara resurser

filbeskrivningssida

Med sitt avtal med SunEdison i Texas, har Hewlett-Packard får verktyget att gå vidare med byggandet av ett 300 MW projekt, dess South Plains II vindkraftpark. HP kommer att använda 112 MW att produktionskapaciteten för att tillåta HP: s fem datacenter i Texas, som täcker över 1,5 miljoner kvm av upphöjt golv utrymme, för att uppfylla sina mål för minskade koldioxidutsläpp.

HP kommer inte nödvändigtvis att driva sina datacenter direkt från vindkraftsparken, utan den 12-åriga engagemang för investeringen på lång sikt effektköpeavtal (PPA) ger dem möjlighet att kompensera någon generation icke-förnybar energi som används för att driva deras uppgifter centra.

Vindkraftverk har blivit de rigueur i hög profil datacenter verksamhet. Google, Amazon och Microsoft har alla nyligen gjort meddelanden om sina investeringar i vad som kallas verktyget skala energi inköp fokuserar på förnybar energi vind. Detta PPA är HP: s första razzia i detta segment.

De bästa företagsledare använder tech som en av sina viktigaste verktygen för att driva innovation och förändring. Här är visdom att göra det hända.

Matten fungerar på det sättet: HP kommer att nå sina 2020 kol mål rörande minskade fem år tidigare än planerat, trots att anläggningen ännu inte är byggd. Värld kolkrediter och utsläpp energi är en känslig och komplicerad balans av grön el inköp och avräkning mindre gröna resurser.

Så cynisk eftersom det kan låta, här är den nedersta raden: Utan långsiktiga energiköpsavtal från stora konsumenter av kraft, kan dessa grön elproduktion inte får byggas. Datacenter kräver konsekvent pålitliga kraftkällor. Genom att investera i alternativa energikällor såsom vindkraft – som tidigare har krävt stora statliga subventioner i många fall för att få projekten från marken – IT kunder plockar upp bördan av att få dessa anläggningar byggdes och den makt de genererar läggs till de offentliga nät, vilket minimerar behovet av mindre miljövänliga alternativ.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar