Pirat XP säljer för jordnötter

Den piratkopierad programvara är lätt tillgänglig på natten marknader runt om i staden samt utomhus matstånd och gångvägar i förorter som Petaling Jaya och Bangsar.

I en intervju i dag, en Kuala Lumpur-baserade IT-konsulten, som begärt anonymitet, sade att han betalade RM10 för en enda Office XP Professional CD, som kommer med Word 2002, Excel 2002, PowerPoint 2002, Outlook 2002 och Frontpage 2002 för webben författar .

Han hävdade att piratkopior av Office XP har funnits i Kuala Lumpur sedan “före april.”

“När diskussionsgrupper började publicera koden, visste jag att någon skulle port till CD-skivor och börja sälja dem”, sade han.

När kontaktade, Microsoft Malaysias Moses Wan sade att företaget var medveten om sådana piratkopior på den öppna marknaden.

Produktchef för stationära produktivitet noterade också att Office XP kod olagligt publiceras på nyhetsgrupper “några veckor sedan”, men senare bort.

“Även om det har funnits spekulationer om att bygga var sista kod (Release till tillverkning eller RTM), kan Microsoft inte kommentera integriteten av koden som vi inte kunde se det innan det tas bort från webbplatsen”, säger Wan.

Och medan mjukvarujättens är medveten om att olagliga kopior av Office XP är lätt tillgängliga i Kuala Lumpur, har företaget ännu inte lämna in ett klagomål med de lokala myndigheterna. “Vi undersöker för att samla in information för att lämna in ett klagomål”, säger Kenny Cheung, en juridisk förknippar med Microsofts lag och Corporate Affairs Department baserad i Singapore.

Men Cheung betonade att pirat verktyg var definitivt betaversioner som Microsoft har ännu inte släppa den slutliga koden för XP. Företaget väntas officiellt lansera Office XP i USA den 31 maj.

Men beta eller ej, produkten fungerar bra, säger IT-konsult som har försökt och testat olaglig kopia.

Microsoft tjänstemän säger att Office XP i Malaysia, skulle kosta omkring RM2,000 (US $ 526), ​​eller nära försäljningspriset för Office 2000.

Malaysia är för närvarande på Priority Watch List i US Trade representanter kontor, vilket innebär att om otillräckliga åtgärder vidtas för att stävja piratkopiering i landet, det finns en risk för handelssanktioner, varnade Microsofts Wan.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor