Safari RSS Review

Långt borta är de dagar då Apples vd Steve Jobs fick upp offentligt och sagt att Internet Explorer var hans webbläsare val. I början av 2003, Apple skapat sin egen webbläsare, Safari, och började buntning är gratis i Mac OS X. Med Safari RSS, har Apple inte bara lagt unika och användbara funktioner, såsom integrerade Really Simple Syndication (RSS), men har också gjort Safari utan tvekan den snabbaste webbläsaren för Mac-plattformen.

Safari RSS installeras med Mac OS X Tiger. Nuvarande Safari användare kan uppgradera via Apples webbplats.

För Safari RSS, många av webbläsarens underbyggnad har byggts om, med Apple lovar snabbare prestanda. I informella tester fann vi ingenting att bestrida detta påstående. I själva verket upptäckte vi att Safari JavaScript prestanda hade hoppat en storleksordning. Till exempel grafikintensiva sidor laddas mycket snabbare. Detta gör för gladare surfa.

Som Opera, Safari lägger till flera inbyggda RSS funktioner, inklusive lätt tillägg av nya RSS-flöden, ett RSS-flöde betraktaren och en personlig klippning tjänsten som samlar RSS-flöden till ett bokmärke.

För dem som delar en dator eller bläddra på jobbet, döljer Safari Private Browsing dina cookies, webbhistorik och cachar som om du inte surfa alls. Safari erkänner också vem som är inloggad till Apple Mac OS så att föräldrar kan styra de webbplatser som deras barn har tillgång till. Apple hävdar också förbättrat webbstandarder stöd för Safari, inklusive CSS3 och DHTML, så fler platser kommer att göra som deras designers avsett. Men kylaren fortfarande är Safari integration med vissa inhemska Mac OS-nivå funktioner, till exempel Apple Kommando + Alt + D, som låter dig se definitionen av ett ord som finns på en webbsida ordboken.

Till skillnad från Mozilla Firefox är dock Apple Safari RSS inte töjbar. Detta innebär att du inte dra nytta av den rikedom av praktiska plug-ins som töjbara webbläsare, som Firefox.

Apple ger inte separat stöd för Safari, men du kan använda den inbyggda Mac OS Hjälp Viewer eller bläddra igenom Apples kunskapsdatabas forum. Och rapportera ett fel (bör du hitta en) är lätt att helt enkelt klicka på “Rapportera buggar till Apple” menyalternativ på skrivbordet. Dessutom kan kunniga användare vill läsa Surfin ‘Safari, en blogg av David Hyatt, mannen som ansvarar för att utforma en stor del av Safari RSS.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator