SAP studie: Brasilien, Kina, Tyskland och Indien mest redo “för M2M tech

Smartare städer kan vara en av de största (och bästa) resultaten av utvecklingen av maskin-till-maskin (M2M) teknik, som bygger på en ny rapport från SAP.

Enligt rapporten, nästan en tredjedel av de svarande från IT-avdelningar i vart och ett av de sex marknader ingår i studien svarade att smarta städer skulle vara “coolaste möjliga resultatet” av M2M.

Däremot kan det ta ett tag för dessa drömmar ska förverkligas – inte bara för att vi måste vänta på fler M2M-lösningar utvecklas och användas, men också för att bara 38 procent av deltagarna i undersökningen kunde korrekt definiera M2M akronym själv.

För dem som åtminstone vet vad M2M står för, kan det också ta lite övertygande att det är inte bara en överansträngda surr term i samma anda som stora data eller cloud computing.

Till exempel visade SAP: s rapport att IT-beslutsfattare i USA och Storbritannien var mer benägna att tro att diskussioner kring M2M är helt enkelt hype, vilket gör dem mindre spännande än globala motsvarigheter.

Men att laissez-faire attityd mot M2M kan öppna vissa dörrar för konkurrerande marknader och företag.

SAP hävdade att Brasilien, Kina, Tyskland och Indien är faktiskt de fyra länder som är mest redo att omfamna M2M-teknik för att bygga smartare städer.

Kina, i synnerhet, framträdde som ledare bland poolen, eftersom mer än hälften av IT-chefer i landet som deltog i undersökningen hävdade sina företag anamma M2M samt BYOD koncept.

Dessutom 92 procent av de tillfrågade i Indien och 90 procent i Kina identifierade M2M som helt enkelt nästa steg för-konsumenter av IT.

För referens, SAP uppdrag Harris forskning för att hämta mer än 750 IT-chefer och beslutsfattare (både fullständig och deltid) till företag över hela Brasilien, Kina, Tyskland, Indien, U.K., och USA

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?