Såvida barn arbetar, bör kodning inte lärde: Abbott

Australiens premiärminister Tony Abbott har hånat tanken på att lära barn grunderna i datorprogrammering i grundskolan, eftersom barn inte behöver sådana färdigheter tills de når arbetsför ålder.

Som svar på en fråga från oppositionledare Bill Shorten att premiärministern åta sig att undervisning kodning i varje grundskola hela nationen, Abbott förlöjligade Labor modellering som behandlar barn som om de går från grundskolan, direkt i arbetslivet.

Han säger att han vill grundskole barnen att lära kodning så att de kan få jobb i framtiden “, säger Abbott.” Har han vill skicka ut dem att arbeta vid en ålder av 11? Är det vad han vill göra?

Jag menar, på allvar: vi vet från sin modellering att han tycker barnen gå direkt från förlossningsrummet till skolan, och nu tror han att de går direkt från grundskolan till anställning.

Senare i fråga tid hänvisade Shorten till kommentarer från minister Malcolm Turnbull att undervisa kodning under de senaste tre åren på gymnasiet är för sent och studenter bör införas för att programmering vid fem års ålder eller sex, som premiärministern sade regeringen redan gör.

“Låt mig uttrycka det ledare av oppositionen ur hans elände genom att citera från regeringen industri, innovation och konkurrenskraft papper, som står på sidan 51:” Regeringen kommer att ge en ytterligare AU $ 3.500.000 att främja införandet av datorkodning över olika år nivåer i australiska skolor “,”, sade Abbott.

Vi gör det.

Under den senaste månaden, har frågan om undervisning kodning till unga studenter tagit fart.

I april, ordförande i Business Council of Australia, Catherine Livingstone, som kallas för beräknings tänkande och problemlösning som ska läggas till läroplaner omedelbart och för att lära att börja så unga som fyra års ålder.

“De är helt kapabel att det, och det är när de ska lära sig dessa färdigheter”, sade hon.

I sin budget svar tal förra veckan, Shorten smällde Abbott regeringen för att inte placera en större fokus på att införa kodning till skolor som en del av 2015 års budget, och presenterade en plan för att öka kompetensen hos 10.000 nuvarande primära och sekundära lärare, liksom utbilda 25.000 nya lärare som är naturvetenskap och teknik. Dessutom förkortar lovade en arbetarregering skulle torka universitets skulder 100.000 vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) studenter.

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull tidigare sagt de fallande andelen studenter som lär naturvetenskapliga ämnen var en bakåtsträvande utveckling som behövs för att vändas.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang