SingTel bestäms på egen OTT tjänst trots juridiska bakslag

SINGAPORE – SingTel har varit tillbaka till ritbordet för att hitta en ny ersättning för, sin egen over-the-top (OTT) snabbmeddelande- plattform, som det hade tidigare planerat att lansera denna månad men så småningom skrotas efter juridiska komplikationer.

Tidigare i år hade det samarbetar Amdocs att producera en “allt-i-ett kommunikation app” kallas LoopMe, som var placerad som en killer app som skulle ha tagit på OTT tjänster såsom WhatsApp och Viber. Det var dock mjuka lanserades i april för iOS, men senare bort. Projektet avbröts på grund av ett upphovsrättsintrång kostym inlämnad av israeliska startup T-Jat Systems mot Amdocs, enligt Globes nyhetsbyrå. Amdocs har sedan motbevisade anklagelserna och kontra stämde,. Vi arbetar internt för att övervinna bakslag från LoopMe och komma ut med något som är lika bra “, säger Allen Lew, VD för gruppen digitala liv på SingTel, under en vinst briefing “Vi hade ett samarbete med ett företag baserat i Israel att göra detta, det inte riktigt fungerar.

Han förklarade LoopMe var ett initiativ för att testa i Singapore marknaden om det skulle kunna göra något som skulle vara bättre än vad, nuvarande OTT spelare erbjuds.

En av drivkrafterna bakom projektet var SingTel önskan att skilja sig från tävlande, sade Lew. Han tillade Telco hade märker ett stort antal kunder som kommunicerar med sina vänner och släktingar genom andra att det SingTel traditionellt tillhandahålls som en Telco organ.

“Vid slutet av dagen är vi fortfarande fast beslutna att komma fram till något som gör skillnad och ger oss möjlighet att fortsätta att engagera våra kunder”, säger han.

Lew lagt det var en “liten bakslag”, som var en del av att komma upp med nya tjänster. SingTel sa att det låg studera andra alternativ men var oförmögen att avslöja ytterligare detaljer eller en tidsram för tillfället,. Telco har under de senaste åren varit, shoring upp sitt digitala innehåll och produkter, som en del av en bredare rörelse att diversifiera bort från kärn vagn verksamhet och utnyttja nya intäktsströmmar från, växande dataanvändning och paketering tjänster.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

SingTel öppnar upp Amped musiktjänst till rivaler amid OTT hot, SingTel att stänga e-bok tjänst Skoob, SingTel förvärvar HungryGoWhere för $ 9,4

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Vidare läsning

SingTel öppnar upp Amped musiktjänst till rivaler mitt OTT hot

SingTel att stänga e-bok tjänst Skoob

SingTel förvärvar HungryGoWhere för $ 9,4