SpeedCast förvärvar NewSat teleportera tillgångar

SpeedCast har förvärvat teleport tillgångar i Adelaide och Perth från den olycksaliga NewSat satellit företagets administratörer.

NewSat, företaget bakom Jabiru satelliter, placerades i konkurs i april med PPB rådgivande utses som administratör, och McGrathNicol utsetts dess mottagare. Företaget misslyckades i försöken att refinansiera sin AU $ 611.000.000 Jabiru-en satellitprojekt.

Hong Kong-baserade SpeedCast meddelade den australiensiska börsen (ASX) på fredagen att det hade förvärvat NewSat s teleport anläggningar, mark, byggnader, kunder och leverantörskontrakt från mottagarna.

SpeedCast sade kunderna ingår ett starkt återförsäljarnät, och blue chip företag och statliga kunder.

“Dessa kunder tillhandahålls satellittjänster av två världsklass teleportera anläggningar i Adelaide och Perth,” SpeedCast anges.

Företaget sade förvärvet av teleport tillgångar skulle förbättra SpeedCast täckning över Asien, Mellanöstern och Afrika.

Den Jabiru-1 satelliten tippad som Australiens första kommersiella Ka-bandet satellit, och australiska kommunikationsminister Malcolm Turnbull vid en punkt i opposition flöt att NewSat kunde ha använts i stället för de offentliga utgifterna mer än en halv miljard dollar på två satelliter i sitt egen.

“Det finns australiska företag, det finns ett australiensiskt företag i synnerhet NewSat, som var i pressen i dag, vilket ger satellittjänster till USA försvarsdepartementet i Mellanöstern, i Afghanistan, och så vidare, så de är antagligen ganska stånd på vad de gör. hur som helst, de har borstat, att de inte får en titt in här “, Turnbull sade i februari 2012.

Vid ett tillfälle, NewSat erbjuds även att köpa satelliter från NBN.

Sedan kom till regeringen, har Turnbull hade en helomvändning i frågan, skryter på framgången av satelliterna som lanseras senare i år och i början av nästa år.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst