Start utmaningar för ett litet företag

Steve Orenstein vet alltför väl start utmaningarna av inrättandet av ett litet företag som han gick med huvudet först in i att sätta upp sin egen IT-support företag vid späd ålder av 19.

“Att ha väldigt lite pengar för att finansiera affärs gjort saker mycket svåra vid 19, skulle jag ofta måste använda kreditkort för att klara sig och att hantera kassaflödet”, sade han.

Efter att ha haft någon erfarenhet av att bygga ett företag, tog det tid att bygga upp trovärdighet där människor inte bryr sig om min ålder och de fokuserade på hur jag kunde leverera en service till dem.

Samtidigt kör SMO Technology, Steve märkte att det fanns ett behov på marknaden för en molnbaserad jobbhantering och schemaläggning verktyg som förenklat processen att hantera arbetare inom området. Detta blev filosofin bakom Steve nästa start, Connect2Field.

Efter bara två år, Steve lyckats säkra första omgången finansiering från privata investerare i Australien och Nya Zeeland, som tillät honom att utveckla verksamheten ytterligare. Steve säger att utveckla ett starkt nätverk är en avgörande faktor för att säkra investerare stöd.

Utveckla relationer med människor som litar på dig och du kommer bra överens med.

“När jag tog min första omgången av finansiering jag hade redan varit i branschen i många år, så jag hade en bra nätverk av människor och var också möjlighet att nå ut till familj och vänner”, tillade han.

Idag finns det också många start medel som Sydney Seed Fund som du kan vända. Detta är ett mycket bra alternativ för att få tillgång till mycket erfarna personer som har varit i startup innan och kan ge handledning, tillsammans med finansiering.

Investor finansiering får Steve att anställa mer personal, men han ville undvika bekostnad av att använda rekryteringsföretag. Steve stället såg till sociala medier, som han säger visat sig vara ett värdefullt verktyg för att anställa talang och växande verksamhet.

Jag har min egen personliga Twitter-profil och när jag har letat efter personal som jag har alltid twittrade om det, och någon som följt mig har svarat tillbaka, och sade att de skulle vara intresserade och vill prata med mig. Jag har tagit kontakt med dem och gått därifrån och anlitade människor genom det.

Har investerare innebar ombord att företaget hade nu en styrelse bestående av specialister från olika områden, effektivt ger Steve tillgång till en väl avrundad kunskapsbas.

Jag hade en styrelse på Connect2Field och skulle gå till en månatlig möte och dela min riktning för företaget. Jag skulle tala till var och en av de styrelseledamöter på en regelbunden basis för att få råd. Och jag valde var och en av de medlemmar baserat på deras erfarenhet av olika affärsområden. En var i laglig, en var i marknadsföring, en försäljning, och en i teknik.

Dock säger Steve att lära sig vad råd att filtrera var en färdighet han var tvungen att lära sig ganska snabbt.

Det är bra att vara öppen för idéer, förslag och råd från mentorer och rådgivare. Men skulle jag också säga att det är mycket viktigt att lita på dina egna instinkter och fatta beslut baserat på den information som du har till hands.

Enbart 12 månader efter att säkra investerare finansiering ades Connect2Field förvärvas av Irlandsbaserade globala software-as-a-service leverantör FleetMatics, i en affär värd AU $ 6.000.000.

Förvärv är en långdragen process och Steve säger att bibehålla fokus på att växa verksamheten under denna period visat sig vara mycket utmanande.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

“Det finns en enorm mängd juridiskt arbete, dokumentation, och due diligence som du måste gå igenom. Din hela dagen sugs upp genom att tala med advokater och förvärvet”, sade han.

Att vara organiserad som möjligt i din verksamhet är viktigt att göra denna process går riktigt snabbt.

Steve är nu inriktad på hans nästa start, Zoom2u, en snabb on-demand budfirma som lovar realtid spårning och leverans av paket inom några timmar. Verksamheten expanderar snabbt, med planer på att lansera i Melbourne och Brisbane i slutet av månaden.

Steve säger att hans tjänsteresa under åren har lärt honom många värdefulla lärdomar längs vägen.

Jag har alltid trott att fatta beslut baserat på vad du tror kommer att leverera de bästa resultaten snarare än att göra ett beslut baserat på en mentor, som bara kan ha en liten inblick i vad du gör.

Den andra sak att komma ihåg är att vara en entreprenör, kommer du rida en enorm våg med massor av upp-och massor av nedgångar, är det bra att komma ihåg detta så att när du träffar några hårda tider du fortsätta trycka igenom och så småningom kommer du att backa upp på toppen. Att kunna rida på vågen är avgörande för framgång, massor av människor kan inte hantera rida på vågen och kan hoppa ut för tidigt.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela