Telemedicin är nödvändig för Singapores åldrande befolkning

Telemedicin och fjärrpatientövervakningsteknik är nödvändigt, även i ett litet land som Singapore, för att stödja en åldrande befolkning och låta patienter med kroniska sjukdomar för att bättre hantera sin hälsa.

År 2030 kommer cirka 30 procent av Singapores medborgare vara en del av den åldrande befolkningen, enligt Singapore Health CIO James Woo, som noterade att äldre människor är mindre rörliga och har svårt att göra regelbundna resor till polikliniker för att få vård. Telemedicin eller fjärrpatientövervakningssystem gör det möjligt för dessa patienter att ha tele-samråd med sjukvårdsspecialister, vilket eliminerar behovet av att göra en resa till kliniken i onödan, sade han.

I en intervju med webbplatsen Asien, Woo sade Singapores hälsoministeriet tar en allvarlig titt på att främja disciplin bland patienter, som ett led i arbetet med att uppmuntra dem att övervaka och underhålla sin egen hälsa. Detta skulle innebära att de är mindre benägna att hamna i en allmän sjukvårdsinrättning där bedcrunch är en stor fråga i landet, konstaterade han.

“Hur vi gör detta är genom att få dessa patienter att ta sitt eget blodtryck, socker avläsningar och hjärtfrekvens genom fjärrpatientövervakning”, sade han.

CIO pekade också på fördelarna med ett elektroniskt journalsystem (EMR) system som han sade skulle förbättra patientsäkerheten och ge vårdgivare tillgång till en patients sjukdomshistoria för att hjälpa i deras diganosis och fastställa rätt behandling.

Systemet kommer också att se samma journaler kan flyta smidigt mellan de olika vårdgivare, inklusive primärvård, akutvård och stepdown vård, förklarade Woo.

Medan den offentliga hälso- och sjukvården skulle sannolikt möta några hinder, konstaterade han att den privata sektorn kan möta utmaningar anta EMR systemet eftersom kliniker skulle behöva flytta sina data till en digital plattform, som skulle kosta dem tid och pengar.

Singapores hälsoministeriet skulle behöva skapa incitament för den privata sektorn för att övervinna detta, sade han och tillade att så småningom skulle den privata sektorn inser att fördelarna överväger kostnaden för att få på EMR tåget.

Om Singapore Health, Singapore Health bygger för närvarande en miljard dollar anläggning, Connexion på Farrer Park, som är bjudet att vara ett av världens första verkligt integrerad hälso- och gästfrihet anläggningar, som omfattar en specialist vårdcentral, privat sjukhus och lyxhotell .; när den är klar 2013, kommer webbplatsen omfattar över 230 hotellrum, 189 sviter medicinsk konsultation och 11 operationssalar.

Singapore e-gov tjänster saknar fortfarande integration

Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 jobb mål

Infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet race

Intelligent Singapore, Singapore e-gov tjänster fortfarande saknar integration, intelligent Singapore, Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 mål jobb, Intelligent Singapore, infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet ras, Intelligent Singapore, Singapore 2013: Startups glittra, men bredband behöver öka

Singapore 2013: Startups glittrar, men bredband behöver öka