ThinkPad skapare “inte rädd” av Apple

Yokohama, Japan – Skaparen av ThinkPad ser Apple som en “bra konkurrent”, men är orädd för Cupertino och syftar till att locka kunder som överväger Apple-produkter mot ThinkPad enheter.

På frågan om hans syn på det amerikanska företaget under en pressinformation här tisdag, Arimasa Naitoh, utvecklingschefen för Lenovos produktgruppen, sade: “Jag är inte ignorera Apple men jag är inte rädd för det.”

Han uttryckte intresse av att använda nya Apple-produkter och beskrev det amerikanska företaget som en “mycket bra konkurrent att arbeta med”.

Naitoh, som har krediterats som “fadern av ThinkPad”, erkände ThinkPad kommersiella bärbara enheten var mer konservativ i design jämfört med Cupertino. Som sagt, hans team vill locka kunder som överväger Apple för deras nästa inköp, avslöjade han.

Den verkställande medgav också ThinkPad laget är inte bra att göra “radikala förbättringar”, även om det är bra på “gradvisa förbättringar” genom att ta itu användarnas painpoints med varje ny produkt.

För att förbättra lagets förmåga att göra mer radikala förbättringar Naitoh sade han berättade hans lag att inte fokusera på dagens teknik utan att tänka och design teknik som kommer att användas i fem år.

Som i förra veckan fick verkställande 217 nya idéer från hans team. Han tror att han kommer att ha cirka 400 nya idéer som hittills, och kommer att behöva sikta igenom dem för nya banbrytande idéer. Resultaten från dessa kommer endast ses i 3-5 års tid men Naitoh hoppas att ändra lagets konstruktionsförmåga då.

Tabletter behöver förbättra, frågan om han ser tabletter cannibalizing PC marknadsandel, Naitoh sade den totala volymen för båda enheterna växer fortfarande.

Medan vissa tabletter kan ta lite av PC marknadsandel, de äter inte in i det av den bärbara datorn segmentet konstaterade han och tillade att tabletten är bara en av de affärsverktyg en affärsman kan använda.

Men han betonade behovet av förbättringar göras i dagens tabletter. Han sade Lenovo strävar efter att utveckla en tablett som kan användas av företagsledare under en två veckors arbete resa utan att behöva ta med en bärbar dator.

Medan Microsoft kommer att vara, släpper sin Windows 8, operativsystem som kan användas på, tabletter och stationära enheter, tror Naitoh så länge program kan styras med hjälp av tangentbordet och musen, pekskärmen kapacitet kommer inte utnyttjas fullt ut.

Han tillade pekskärm enheter kommer att ta fart när kostnaden för att bygga sådana produkter är lägre. Bara tills mer pekskärm hårdvara är klar kommer Windows program avsedda för kontakt finnas tillgängliga, tillade han.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Hårdvaruspelare behöver ekosystem av enheter, Kevin Beck, senior världsomspännande konkurrens analytiker för Lenovo kundcenter, som också var vid genomgången sade att det är inte tillräckligt för hårdvaruspelare att fokusera på endast en “kassako”.

Han pekade på Lenovos razzia i, smartphone, surfplatta och, Smart TV, marknader som exempel på hur företaget expanderar sin verksamhet.

Beck noterade att datorenheter är “inte längre definieras som” compute-r ‘ “, men som ett ekosystem av enheter. Lenovo verkställande svarade på frågor om hur ThinkPad enheten kan undgå ödet av Research In Motion, där BlackBerry tillverkaren hade främst inriktat på företagsmarknaden och, förlorade på konsumentledd smartphone tillväxt.

Medan Lenovo är dess väg att bli världens, topp PC-försäljaren, dess, är vinstmarginalen betydligt lägre, än konkurrenter Hewlett-Packard och Dell. Data från Thomson Reuters satte HP: s vinstmarginal på 7,4 procent och Dells på 6,2 procent, medan Lenovos var kvar på cirka 1,4 procent.

Medan Beck inte kunde bekräfta uppgifterna, kontrade han att företaget hade outgrowing konkurrenter för 11 raka kvartal. Han tillade Lenovo inför en annan utmaning jämfört med de andra två spelarna som var “väl känt över hela världen”.

Enligt Andi Handoko, senior marknadsanalytiker för klientenheter på IDC Asien-Stillahavsområdet, kan Lenovos motståndskraft på operativt verksamheten på låga marginaler ta varumärket till toppen. “Men man undrar hur länge det kommer att pågå”, sade han.

Genom att kronan som top PC-försäljaren skulle Lenovo har drivkraften att använda sin status för att expandera till mer lukrativa affärsportfölj såsom smartphones, tabletter och tv, sade Handoko.

“Tar ledande position på PC-marknaden skulle vara mer än en rent symbolisk framgång för Lenovo, som datorer är den enda produkten som har den globala påverkan uppmärksamma dess varumärke” IDC analytiker sade.

“Som HP och Dell kan bekräfta, kommer en vinst på PC-marknaden inte garantera mycket, säger smartphone marknaden, och Lenovo kommer fortfarande att ha en hel del att bevisa i dessa nya marknader”, säger han.

Handoko lagt titeln övre PC-försäljaren skulle innebära en utmaning för Lenovo att ta bort det stigma att bli igenkända först som en PC varumärke. “Att upprätthålla sin hyper-tillväxten blir en annan strid för företaget eftersom konkurrensen är aldrig långt efter i geografiska utanför hemmamarknaden”, sade han.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner