Tre verktyg för att hjälpa din Office 365 migration fungerar smidigt

Office 365 har passerat Sharepoint som Microsofts snabbast växande produkt: på bolagets finansiella analytikerträff nyligen Kevin Turner kallade det den snabbast växande produkten i historien om Microsoft.

Det verkar vettigt för företag, varje företag behöver e-post, men att köpa en egen e-postserver och betala Exchange experter att köra det inte göra ditt företag sticker ut alls. Köp e-post som en tjänst från Microsoft och du kan spendera pengar på något som skiljer ditt företag.

Gartner har kommit med tre olika roller som dess tror kommer mycket närmare definiera en uppgift för den digitala chef i en snabbt föränderlig värld tech

Men att få till Office 365 är inte nödvändigtvis smärtfri, särskilt om du inte redan har Exchange, migrera från skrivbords post program som har greppa e-post via POP eller IMAP att tillbringa tid på varje dator för att få meddelanden som överförs till servern.

SkyKick har en tjänst som går Microsofts partner genom stegen i en migration, med verktyg som automatiserar en hel del av processen – från att hitta e-postadressen till alla du behöver migrera till att få dem att installera den nya Office-program på sin dator.

Anledningen Microsofts partners registrerar dig i tusental för att sälja Office 365 är inte bara att de inte kan sälja du Small Business Server längre, det är att de kan bygga verktyg som tillför extra funktioner och ledning till Office 365.

Vi frågade en pointe Technologies (en av de större Office 365 partner) vilka verktyg de hitta den mest användbara och deras moln arkitekt Ramin Archer gav oss en lista över tre, en för att migrera till Sharepoint Online, en för hantering av identitet och single sign on och ett för övervakning av program när du är där.

Medan Exchange Online är nästan exakt densamma som på plats version (utom du inte kan köra Power som tillåter användarna att få sin e-post på mer än tio enheter), har Sharepoint Online vissa begränsningar.

Om du kör anpassad kod på Sharepoint, du kommer att behöva köra den på Azure och ansluta till den från Sharepoint Online. Även om du bara har en egen taxonomi för att organisera dokument och anpassa sökningen måste du migrera det – och du vill göra det utan att förlora metadata, versionshistorik och eventuella taggar och sökord gäller filerna.

Archer rekommenderar MetaVis, eftersom det håller alla dessa, även när du migrerar offentliga mappar. “Kunderna skulle försöka flytta data över manuellt, vilket skulle resultera i förlust av den ständigt viktiga metadata” berättade han. “Vi såg också problem med filnamn som rör specialtecken som inte skulle migrera över.” MetaVis håller alla dessa intakt när du migrera Sharepoint-filer på nätet.

Om du vill låta användare logga in till både Office 365 och andra system med sina Active Directory-konto och lösenord, måste du ställa in single sign-on (SSO). Du kan använda Active Directory Federation Services för att låta Office 365 logga in relativt lätt, men det är mer komplicerat när du vill att det ska fungera med andra tjänster. Dessutom gör Active Directory en punkt av misslyckande för molntjänster, så du måste se till att det kommer att stanna kör – och om du flyttar till molnet eftersom du inte vill att kostnaden och ansträngning för att köpa och driva egna servrar, bör förbättra din på premissen Active Directory för att klara av SSO verkar krånglig.

Okta är en molnbaserad SSO som kan integrera flera program – som Gmail och Salesforce samt Office 365. Archer gillar OKTA så mycket han kommer att köra En Pointe egen SSO med det.

Microsoft: Office 365 på $ 1,5 miljarder årstakt, är det dags för arbetstagare att avsluta sin kärleksaffär med skrivbordet? Huddle hoppas så, Microsoft höjer Sharepoint Online uppladdnings gränser för 2GB filer, allows.exe inlagda

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Office 365 har en god SLA och tillgänglighet är utmärkt, för kvartalen mellan juli 2012 och juni 2013 har det varit tillgänglig 99,98 procent, 99,97 procent, 99,94 procent och 99,97 procent av tiden (kan du se de senaste siffrorna på http: // trustoffice365 .com /). Och du kan se status för alla Office 365-tjänster i admin portal.

Det är inte tillräckligt med information för vissa administratörer, som är vana att få en mycket mer i detalj om resultatet av interna servrar och applikationer.

Archer rekommenderar Exoprise Cloud Ready som ger dig realtidsstatistik, trender och prestanda spårning genom att köra syntetiska transaktioner på Office 365 tjänster. Som låter dig hålla ett öga på inloggnings gånger och jämföra dem med vad andra Office 365 användare ser.

“Övervaknings tjänsten ger IT-administratörer med insyn i hela Office 365 struktur, allt från online transaktionssvarstider, till Active Directory Federation Services och även nätverk och bandbreddsutnyttjande” Archer berättade. Om det finns ett problem som du vet om det innan användarna klagar.

Vidare läsning

Köra tjänster i molnet innebär att du låta tjänsteleverantören göra en hel del arbete. Lägga till egna verktyg för att integrera och övervaka molntjänster innebär att du inte behöver ge upp all kontroll och som Office 365-plattformen mognar, kommer vi att se mycket mer av de verktyg du har haft för att öka på premissen tjänster visar upp till molnet också.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet