US frågor hemlighet, warrantdomstolsbeslut för e-postdata för Wikileaks “volontär

Den amerikanska regeringen använde en kontroversiell elektronisk avlyssning lag för att tvinga Google och en liten Internet-leverantör till att lämna över e-kontouppgifter för en Wikileaks volontär, Wall Street Journal rapporterade natten.

Hur “National Unfriend Day kan förhindra terrorism, Efter Wikileaks, Vita huset tacklingar” insider hot, USA stämningar Wikileaks tweets, och varför det kan påverka dig, Wikileaks “försäkring” filen dekrypteras: Namn på informanter exponerade, Wikileaks skyller tidningen över “försäkring “fil lösenord avslöjande, justitiedepartementet ramper upp Wikileaks e-post sond, hemsidan särskilda rapport: whistleblowers eller terrorister? Wikileaks historia

Med hjälp av en kontroversiell lag, om elektronisk kommunikation Privacy Act – som gör det möjligt för regeringen och brottsbekämpning för att få e-post och telefonlistor utan en husrannsakan – en av de företag som kämpade beställningen genom lagliga kanaler, men förlorade.

Både Google och Sonic.net, en liten Internetleverantör baserad i Santa Rosa, California, tvingades att lämna över uppgifter till myndigheter, med Sonic motstå och motverka ordern. ISP berättade denna webbplats som “vi lyckades unsearl det viss ordning för att ge det till Appelbaum”, men kunde inte erbjuda några fler detaljer som “fallet förblir under sigill”.

Som svar, enligt säkerhetsforskaren Christopher Soghoian, Sonic.net har nu “antagit en 2 veckors lagring av uppgifter politik för IP-loggar”.

Sök jätten Google avböjt att kommentera frågan om huruvida den överensstämde med ordningen eller motstånd, sade Wall Street Journal.

Jacob Appelbaum, en Wikileaks volontär och central i detta fall, hade hans e-postkonto sökte kontakter och människor han kommunicerade med, snarare än innehållet i e-postmeddelanden som skickas och tas emot, enligt rapporter.

Även om han inte har åtalats för något brott, tillade tidningen, andra rapporterar att han hade varit föremål för förhör på flygplatser, inte heller har regeringen sagt Appelbaum varför han är under bevakning.

Ordern Google fick dateras till början av detta år, 4 Januari 2011, rikta sökandet jätten att avslöja IP-adress från vilken Applebaum loggat in sin Gmail-konto, tillsammans med e-postadresserna till dem som han kommunicerade med anor från 1 november 2009.

Wikileaks retade och generad den amerikanska regeringen med lanseringen av de amerikanska diplomatiska kablar i år och sista, vilket leder till den största cache av sekretessbelagt material släpps ut i det offentliga rummet hittills. Eric Holder, justitieminister, undersöker fortfarande en “aktiv brottsutredning” mot whistleblowing webbplats.

Twitter kämpade en liknande domstolsbeslut att överlämna privat information om Wikileaks supportrar, bland annat av Appelbaum, som en del av sin pågående undersökning av amerikanska diplomatiska kablar läckor.

Det är ingen hemlighet, men att under sådana undersökningar, är regeringen mer intresserade av vem man kommunicerar med, snarare än innehållet i sådana dokument eller e-post – det möjligt för brottsbekämpande att bygga upp ett större nätverk av de inblandade och eventuella misstänkta, snarare än befogat och svåra att få domstolsbeslut, som ofta kan tippa av de inblandade att reagera med rättsliga åtgärder.

Google började avslöja antalet förfrågningar det hade erhållit från den amerikanska regeringen under 2009. Inklusive husrannsakningsorder, stämningar och förfrågningar under kontroversiella elektronisk kommunikation Privacy Act, följs det med över 90 procent av de mottagna.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze