uTorrent klient anser sätt att göra användarna betalar

uTorrent, en populär BitTorrent-klient, laddar upp till dike sin freeware intäktsmodell och be användarna att betala för programvaran i stället.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

uTorrent är en klient för loading.torrent filer och BitTorrent programvara som används för att ladda ner och dela stora filer på nätet. När klienten först lanserades programmet var minimal, ren och enkel att använda. Men eftersom BitTorrent-tekniken ökade i popularitet, började listan över uTorrent användare också att svälla.

Nu räknar över 170 miljoner användare på sina böcker, hade uTorrent laget att skapa en intäktsmodell som skulle hålla utvecklingen av klienten igång.

Sedan kom bloatware, crapware och reklam som inte bara irritera användarna, men kan bromsa system och befläckar rykte uTorrent som ren, kompakt programvara. Även om dessa metoder höll mjukvaran gratis – tjäna intäkter som annars uTorrent användare skulle behöva generera via betalning – det verkar denna modell är fortfarande otillfredsställande för företaget.

Förra veckan, en medlem av uTorrent laget sade i ett forum inlägg uTorrent har tillbringat de senaste månaderna thrashing ut andra sätt att generera intäkter utan att förstöra kvaliteten på uTorrent erfarenhet – med andra ord, att hitta ett sätt att stödja projektet utan förlitar sig på medföljande programvara och reklam.

Vi har aldrig varit nöjda med denna intäktsmodell “, sade laget.” Det kräver kompromisser som försämrar en premie användarupplevelse. Vi vill hitta en modell som ger mervärde till vår produkt och våra användare. Vi vill hitta ett bättre sätt.

Under de närmaste månaderna kommer uTorrent att testa ett antal olika sätt att hålla användarupplevelsen upp, men blir mindre beroende av denna intäktsmodell. Enligt forskarna, betalade alternativ kommer snart att vara på horisonten, med “alternativ för varje budget.”

Detaljerna är knappa, men det är rimligt att spekulera i att olika abonnemangs eller prismodeller skulle korrelera med hake eller förbättrade BitTorrent klientfunktioner. Månad, år eller livstid avgifter kan vara på erbjudandet, och med så många användare, har uTorrent ett brett pool där för att generera tillräckliga inkomster för att hålla företaget igång. Det är dock inte känt hur mycket användarna förväntas för varje bunt.

“Vi har alltid legat i framkant av innovation för peer-to-peer-teknik. Vi är glada att nu ta sig an denna nya och helt annorlunda utmaning”, sade laget.

Läs vidare: Top Picks

i bilder

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Hur komma åt Wi-Fi anonymt från miles away, Apple OS X zero-day defekt händerna över root-access utan system lösenord, Komma fysisk: A $ 10 enhet för att klona RFID snabbtangenter på språng, Amazon drömmar om drönare endast luftrum, Strike källan: RIAA mål BitTorrent-protokollet för att blockera pirat innehåll, tre bästa tips för att hålla anslutna bilar säker från hackare

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Topp 5 säkerhetsrutiner i vistas säker på nätet: Från experterna, Cyber ​​läser som hör på varje bokhylla, Måste-ha iOS, Android nyttoprogram, Safari webbläsartillägg du inte visste att du behövde

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott