Vill du göra din egen analys? Googles kostnadsfria Data Studio tar på Microsofts Power BI

Googles Data Studio 360 produkt för att dra ihop diagram och instrumentpaneler från en rad olika dataflöden nu har en fri syskon.

Företaget lanserade sin Data Studio 360 beta i mars som en del av sin nya Analytics 360 svit. Data Studio 360 erbjuder företagsgrupper, såsom marknadsföring och forskningsavdelningar, verktyg för att visualisera data från flera källor och skapa rapporter och grafer som kan delas inom ett företag.

Google har nu meddelat att en fri Data Studio produkten kommer att finnas tillgänglig för “individer och mindre grupper”.

Den ökade användningen av dataanalysverktyg underlåter att släcka den roll som traditionell förvaltning föraning när det gäller affärsbeslut.

Det är Googles svar på mer etablerade analys plattformar som Tableau, QlikView, och naturligtvis Microsoft Power BI, som fick en nystart 2015 untethered från Office 365.

Men Googles Data Studio visualisering verktygen för tillfället är främst inriktat på att ansluta upp data från Google källor, såsom Google Analytics, Google AdWords, Google Kalkylark och BigQuery. Men det kommer snart att rulla ut kontakter för SQL-databaser.

För Google, en av de viktigaste säljargument är samarbete och för detta ändamål det med hjälp av Google Dokument teknik för att erbjuda realtid grupp redigering så att data kan föras in från olika grupper.

“En av de grundläggande idéerna bakom Data Studio är att data bör vara lättillgänglig för alla i en organisation. Vi tror att, eftersom fler människor har tillgång till data, kommer bättre beslut fattas,” Google sade i ett inlägg.

Data Studio-användare är begränsade till att skapa fem rapporter per konto där som Data Studio 360 har obegränsad rapporter. Däremot kan båda versionerna ansluta till obegränsad datakällor och tillåta obegränsad rapport visning, redigering och samarbete.

Microsofts fri grupp för Power BI är begränsad till 1 GB per användare, medan Pro kostar Ström BI $ 9,99 per användare per månad och har en 10GB per användare cap.

För nu är tillgänglig gratis Data Studio endast för användare i USA, men Google säger att det kommer att vara tillgängliga för andra regioner senare i år.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Big data är en stor miss när det gäller sakernas Internet: SAS; Hur flerorgans konsumenterna verkligen beter sig? Google tycker Analytics 360 Suite kommer att berätta, big data, analyser förväntas vara $ 187.000.000.000 marknaden i 2019

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Google Data Studio och dataanalys