Walmart.com får en ny, Amazon-liknande utseende

Walmart är återigen öka sina ansträngningar för att konkurrera med nätet jätte Amazon, denna gång att lansera en översyn av sin e-handelsplats med ett utseende som är kusligt lik sin största fiende.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Walmarts tech tankesmedja @Walmartlabs beskrivs förändringarna i ett blogginlägg måndag, kallar den nya designen “enkel, fet, och modern.” Walmart sade att från och med idag har rullat ut den första fasen av den nya designen till hälften av sina kunder, medan de övriga 50 procent kommer att börja se förändringar i slutet av augusti.

De uppdaterade produktsidorna bär mest likheter med dem på Amazon, särskilt personliga produktrekommendationer och artikelförslag som visas i en banner under vad objekt som visas. De nya produktsidor är faktiskt en del av den andra fasen av den redesign utbyggnaden, men kommer att arbeta tillsammans med de personliga rekommendationer som rullar ut nu.

Ben Galbraith, VP av globala produkter för Walmart Global e-handel, skrev i bloggen att de nya produktsidor kommer att innehålla “ett ökat fokus på produktbilder, enklare presentation av att köpa optioner och inköpsmöjligheter från vår växande marknad av tredje part säljare, och förbättrad objektbeskrivning innehåll och användarrecensioner. ”

Rekommendationerna är baserade på kundens tidigare sökningar eller köp på plats, liksom på objekt andra kunder vanligtvis köps tillsammans.

“Vi kan leverera mycket mer relevanta förslag, eftersom vi nu kan dra av den massiva gruva av data från både online och lagra inköp”, skrev han.

Även på docket i den första fasen av översynen: optimering enhet. Den nya designen startades på baslinjen små tabletter och byggt ut därifrån, med större tap knappar och slägga element gör det lättare för tablett och smartphone användare att söka och handla med sina fingertoppar.

Och om det inte var flerkana nog, det finns en ny min lokala butik verktyg som är utformat för att hjälpa till att flytta kunder från webben till den fysiska butiken via en widget som belyser i butiken kuponger och erbjudanden. Även om det kan verka som en primitiv prestation i dagens e-handel ålder, som klickar till tegel kapacitet är åtminstone ett område där Walmart har ett försprång på Amazon.

Galbraith sade den största förändringen är dock en som Walmart shoppare kommer inte att se – alla nya e-handelsplattform som har varit under uppbyggnad under de senaste två åren.

“Denna plattform moderniserar helt teknik vi använder för att bygga Walmart.com och inkluderar vår omtalade sökmotor, våra avancerade personalisering och rekommendationsmotorer och andra state-of-the-art komponenter som lägger grunden för framtida uppdateringar framöver, ” han skrev.

När det gäller resten av fas två, är @Walmartlabs också kokar ihop en omdesignad kontosida med förbättrad tillgång till orderstatus, köphistorik och betalningsalternativ, och en översyn av dess kassan, som kommer att bli en trestegsflöde som passar på en enda sida (snarare än fem) från början till slut.

Mer

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

WalmartLabs förvärvar e-handel upptäckt gemenskap Luvocracy, Wal-Mart e-handel: Kan det röra nålen, vara material, Walmart Labs snäpper upp mobila start Stylr, Walmart Labs köper produkten sökföretaget Adchemy?

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard