Zero Day Weekly: Bil hacking slapfight, CISA förskott, Trend Micro förvärvar HP Tipping

Välkommen till Zero Day s Vecka Inom Security, webbplatsens roundup av anmärkningsvärda säkerhet nyheter för den vecka som slutade 23 Oktober 2015.

Från SC Magazine: huskommitté syftar till att förbjuda bil hacka “The House Energy and Commerce kommittén kommer att överväga bilsäkerhets reformer som bland annat föreslagna ändringarna, skulle göra det olagligt att hacka fordon Ett utkast till lagstiftning släpptes onsdag Sponsras av Rep.. . Michael C. Burgess, MD (R-Texas), ordförande i Commerce, tillverkning och handel underkommitté skulle lagstiftningen göra fordons hackar straff civila påföljder på upp till $ 100.000. ” : Hackare göra bilar säkrare. Inte förbjuda dem att mixtrande (Wired): Varför Bil Hacking är nästan omöjligt (Scientific American): David Pogue Gets Bil Hacking farligt fel (Wired)

Från Reuters: Cyber ​​säkerhetslag framsteg i senaten “En lång försenade lagförslag som skulle göra det lättare för företag att dela information om cyberattacker med varandra eller regeringen utan rädsla för stämningar [lagen cyberInformationsDelning, CISA] avancerade i USA: s senat på torsdag med stöd från medlemmar av båda parter och Vita huset. Men många integritetsaktivister och några lagstiftare, inklusive republikanske senatorn Rand Paul och demokratiske senatorn Ron Wyden, häftigt motsätter sig det. flera stora teknikföretag har också kommit ut mot mäta, med argumentet att det inte skydda användarnas integritet och gör för lite för att förhindra cyberattacker. ”

Från Medium (Jeffrey Carr): Hur “Hat-bidrag” på Kina har skadat US National Policy “Mandiant gjort sig en förmögenhet från sin långvariga politik att skylla varje nätverks brott på kinesiska hackare, ett faktum som inte går obemärkt med nästan alla andra cyberföretag …. [Denna veckas] företag blogginlägg kombinerad Crowdstrike hot intelligens med en marknadsföring pitch för sin Falcon plattform. tjänsten talar för sig själv, skyller Kina för pågående cyberattacker efter Xi-Obama överenskommelse. Men efter AP, CBS, och Washington Post plockade upp historien, Alperovitch försökte att gå tillbaka sin post påståenden genom att säga “Vi är inte anger någonstans att kineserna bryter avtalet. Det är inte upp till oss att dra den slutsatsen “”. Senast på kinesisk-anslutna intrång i handelsbolags (Crowdstrike blogg)

Från hemsidan: Dell lanserar nya produkter skydd mot hot för företaget “. Dell har lanserat en ny serie av säkerhetslösningar för att skydda företagets kunder från utvecklas digitala hot avslöjas denna vecka vid konferensen Dell World, PC-tillverkaren sade den nya serien” erbjuder ett nytt tillvägagångssätt “för malware blockering, sandlådor och datasäkerhet samtidigt förbättra flexibiliteten i ett företag. i en förhandsvisning erbjuds på händelsen, Dell lyfte Sonicwall APT Protection service, den första nya tillägg till den tekniska jätte säkerhetsportfölj. den nya tjänsten, tillgänglig på både brandvägg och e-postlösningar, skannar filer och karantän misstänkta filer tills en dom på filens risk kan nås.

Från Street Insider: Trend Micro förvärvar HP Tipping, Etablera omvälvande Network Defense Solution “Trend Micro International, en global ledare inom säkerhetsprogram, tecknat ett slutgiltigt avtal om att förvärva HP Tipping, en ledande leverantör av system för intrångsförebyggande nästa generations (NGIPS ) och tillhörande säkerhetslösningar nätverks. de cirka $ 300.000.000 avtalet omfattar säkerhetsteknik, immateriella rättigheter, branschexpertis, liksom en stor, trogen företag kundbas. förvärvet positioner Trend Micro som go-to Enterprise Security leverantör av dynamiska hot försvar lösningar som spänner över endpoints nätverk, datacenter och moln. ”

Från hemsidan: Hur många webbplatser är sårbara på grund av SHA-1? “Vissa certifikatutfärdare fortfarande utfärdar digitala certifikat som undertecknats med SHA-1 hash-algoritm, trots den senaste tidens forskning visar att kostnaden för att undergräva det är inte mer än kriminella budgetar. Webbläsare beslutsfattare Google, Microsoft och Mozilla har planer på att sluta acceptera SHA -1 SSL-certifikat från 2017. Men forskare nyligen krävde denna tidsfrist skall tidigareläggas, efter att uppskatta kostnaden för att orsaka en SHA-1 kollision är mycket billigare än man först trodde – och definitivt inom räckhåll för nätbrottsling budgetar “.

Från webbplatsen: Google kräver nu full enhetskryptering på nya Android 6,0 ​​enheter “Efter att ha granskat hela enhetskryptering för Android 5,0 telefoner och tabletter tidigare i år, Google har beslutat att verkställa kravet med Android 6.0 Nya telefoner som sänder med Android 6.0 Marshmallow programvara. och som uppfyller en viss prestandastandard måste krypteras som standard. ”

Från PC World: kan datorklockor lätt oordning, undergräver kryptering och Bitcoin trades “Forskare från Boston University sade på onsdag de har hittat flera brister i NTP som skulle kunna undergräva krypterad kommunikation och även fastna upp Bitcoin transaktioner Ett av de problem som de hittade. är att det är möjligt för en angripare att orsaka en organisations servrar stoppa kontrollera tiden helt och hållet. NTP har en hastighetsbegränsande mekanism, smeknamnet “Kiss O” död “paket, som kommer att stoppa en dator från flera gånger att fråga tiden i händelse av .. ett tekniskt problem När det paket skickas, kan systemen slutar att fråga tiden i dagar eller år, enligt en sammanställning av forskningen de fann en stor fråga: det är möjligt för en angripare att förfalska en kyss O’Death paket, vilket gör det verkar ha kommit från ett system upplever problem när det är faktiskt bra.

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Från hemsidan: Apple drar hundratals iOS-appar med hjälp av privata SDK från Kina för att samla in användardata “Minst 250 iOS-appar har upptäckts att samla in personuppgifter och utvecklare som programmerade dem kanske inte ens vet Samtidigt uppdaterar sin Search plattform för utvecklare. under helgen upptäckte SourceDNA frågan. Apple svarade på situationen med ett uttalande, säger att det har dragit den felande program från sin app Store. ”

Ur registret: ’10 -andra “teoretisk hack kan jogga Fitbits till malware-spridningsmoden” En sårbarhet i FitBit fitness trackers först rapporterades till säljaren mars fortfarande kan utnyttjas av den person som du sitter bredvid på en parkbänk medan fånga andan …. Attacker via Bluetooth kräver en angripare hackare att vara inom några meter från en målenhet. kan denna skadliga program levereras 10 sekunder efter enheterna ansluter, vilket även flyktig närhet ett problem. Testa framgång hacka tar ungefär en minut , även om det inte är nödvändigt för kompromissen. ”

Från hemsidan: Yahoo endast senast “döda lösenordet” altaret “Yahoo torsdag tog ett steg mot att eliminera lösenord på sina posttjänster genom att erbjuda upp push-meddelande till mobiltelefoner för åtkomstkontroll, som ber användaren att bekräfta att de försöker logga in på sitt konto. användaren kranar en knapp för att acceptera eller förkasta inloggnings. Tillkännagivandet är en del av en serie av identitets- och autentiserings förbättringar Yahoo har företaget för nästan de senaste två åren, inklusive en liknande tryck tjänst som kallas On -Demand lösenord som inte togs väl emot, och en plan för att anta en standard identitetsfederation protokoll som kallas OpenID Connect.

Från hemsidan: State-sponsrade attack? Facebook kommer nu att berätta du ‘Du har blivit hackad “” Facebook har börjat meddela användare när den misstänker att de har varit föremål för statligt stödda hackers, snarare av än run-of-the-mill cyberbrottslingar. Facebook kommer inte att vara avslöjar hur det berättar när en statligt sponsrad hackare riktar en viss användare. ” : Facebook under utredning av irländsk DPC för spionage anklagelser (SC Magazine)

Bild Combat de chattar med MagAloche via Wikimedia Commons under Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk, 2.5 Generisk, 2.0 Generisk och 1.0 Generisk.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän